CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

v_d_VeenRien van der Veen, geboren in Vroomshoop en wonend in Den Ham, weet ervan mee te praten. Ongeveer 30 jaar geleden is Rien een korte periode lid geweest van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Gezinus Veldman begeleidde het koor toen nog op de piano. Alle Roodbergen was de dirigent. Toen had Rien van de Veen teveel hobby’s. Hij was voetbaltrainer, elftalverzorger en was actief lid van de Wielertoerclub in Vroomshoop. Zingen viel toen niet te combineren met zijn sportieve activiteiten. Maar altijd heeft hij gezegd tegen zijn vrouw en anderen: “Als ik stop met voetballen word ik weer lid van het mannenkoor in Vroomshoop.”

 

  Anderen wilden hem wel graag bij het gospelkoor “El Shaddai” in Den Ham hebben, maar Rien koos heel bewust voor het mannenkoor!!
En dat gebeurde vlak voor de Kerst in 2010. Met heel veel plezier bezoekt hij de wekelijkse repetities en geniet van Gezinus Veldman als dirigent en pianist.
Overeenkomsten ziet Rien tussen het zijn van voetbaltrainer en dirigent van een koor van meer dan 100 leden.
Altijd zijn ze bezig om uitdagingen te zoeken, mensen erbij proberen te houden, stimuleren, mensen op scherp stellen en schouderklopjes uitdelen. En natuurlijk zijn beiden op zoek naar een haalbaar resultaat.

Rien van der Veen, zelf een mensen-mens, vindt het fantastisch om mooie geestelijke muziek te zingen. Vooral het meedoen aan de Passiestonde is een geweldige beleving.
Maar ook de andere muzieksoorten die het koor op het repertoire heeft staan kan hem meer dan bekoren.
De fijne contacten met andere koorleden maken voor hem het zingen in het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop een fantastische ontspanning.