CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Vrijdag de 13eVrijdag 13 mei 2011 werd er een uniek concert gegeven in de Hervormde Kerk van Den Ham, georganiseerd door Muziekvereniging Juliana uit Den Ham en door onze Jubileumcommissie, bestaande uit Jan Voortman, Gerrit Hengstman, Gerrit Jansen, Henk Jansen en Fred van Essen. Het concert was bijzonder omdat het Mannenkoor Die Liedertafel uit Adorf  en de Spielmanns- und Musikzug Adorf beide uit het Sauerland in Duitsland aan dit vriendschapconcert meewerkten.

De culturele vriendschapsbanden tussen de Muziekvereniging in Den Ham en die in Adorf en het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop en het Mannenkoor Die Liedertafel eveneens uit Adorf worden al jaren onderhouden.
Hoogtepunt van het concert was een gezamenlijk optreden van Julianaons koor met “Some enchanted evening” van R. Rodgers in een arrangement van J. de Meij en G.M. Veldman. Niet minder fraai was “Crimson Tide” van H. Zimmer in een arrangement van E. Rozendom en G.M. Veldman. Zo werd vrijdag de dertiende een prachtige dag.

Na het concert hielden de leden van beide koren en beide muziekverenigingen een feestavond in de ‘Pötkerhalle’ in Den Ham. Op zaterdag 14 mei 2011 maakte een delegatie uit ons koor samen met Die Liedertafel een rondrit door de Twenterandse dreven, waarbij een bezoek gebracht werd aan het Historisch Museum in Vriezenveen en de aspergeboerderij van de familie Eggens aan de Tonnendijk in Vroomshoop. ’s Avonds werd het bezoek van de Duitse gasten feestelijk afgesloten met een gezellige barbecue bij de Archemerberg in Giethmen.

Klik hier voor foto´s van vrijdag de 13e, en klik hier voor foto´s van zaterdag de 14e mei.