CMK_banner_01.jpg

Uniek Jubileumconcert van Mannenkoor Vroomshoop met Ernst Daniël Smid

Jubileumconcert_posterHet Christelijk Mannenkoor Vroomshoop bestaat dit jaar 60 jaar, voldoende reden om een bijzonder Jubileumconcert te organiseren op zaterdag 8 oktober a.s. in de monumentale Hervormde kerk te Den Ham.
Het 100 man tellende koor is erin geslaagd niemand minder dan de bekende bariton Ernst Daniël Smid te contracteren. U kent hem ongetwijfeld van het tv-programma ‘Una Voce Particolare’ en recent van het programma ‘Van popster naar operaster’, maar hij schitterde ook in vele theaters en in vele oratoriarollen, musicals en opera- en operettevoorstellingen. Deze geweldenaar zal als solist en samen met het mannenkoor gaan optreden.
Dirigent Gezinus Veldman zal het enthousiaste mannenkoor op de vleugel begeleiden, en weet zich daarbij ondersteund en omringd door 14 strijkers van l’Orchestra Particolare. Dit ‘bijzondere orkest’ is een bekend en veelzijdig begeleidingsorkest en bestaat uit gerenommeerde en ervaren musici.

In het eerste deel van het concert zingt het koor onder andere I need thee in een bewerking van oud-dirigent Alle Roodbergen. En uit de mis van Charles Gounod worden het Benedictus en Agnus Dei vertolkt. In het middendeel van het concert zijn o.a. Het Dorp, Mien eerappellaand en Stille Akkers te beluisteren. Uiteraard komen ook operettemelodieën aan bod. Samen met bariton Ernst Daniël Smid en het strijkersensemble wordt het dus een afwisselende avond, waarop er volop te genieten valt, ook van het prachtige pianospel van dirigent en begeleider Gezinus Veldman.

Het Jubileumconcert vindt plaats op zaterdagavond 8 oktober a.s.  in de Hervormde kerk te Den Ham en begint om 20.00 uur. Kaarten à € 15,- zijn te verkrijgen bij de Bruna in Vroomshoop, de Readshop in Den Ham en bij de leden van het koor. U kunt uw kaarten ook per e-mail reserveren, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.