CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

 

henk haan Henk Haan, alweer ruim een half jaar lid van ons mannenkoor. Nooit interesse gehad in het mannenkoor, totdat hij door een kameraad erop gewezen werd dat er weer een projectkoor zou worden samengesteld. Nooit een concert van het koor bijgewoond. Hoe is het toch mogelijk!? “Nou ja, je bent bijna 65 en je werk als kraanmachinist zit er bijna op, dus waarom niet eens een keer een beetje gek doen!”, dacht Henk Haan.

En van een beetje gek doen werd Henk helemaal gek op het mannenkoor!! Prachtig vond hij het om met het projectkoor voor het Glazen Café mee te doen. Die ongedwongen sfeer, de ontspanning die muziek maken oplevert en al die verschillende mannen om je heen bracht Henk er toe om eens een repetitieavond bij te wonen.

Sinds die ene proefrepetitie is Henk niet meer bij het koor weg te slaan. Met zijn vrouw trekken ze er regelmatig met de caravan op uit. Ook mooi. Maar donderdagavond is DE avond van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Ook al staan ze met de caravan in Limburg of waar dan ook, Henk moet donderdagavond om 19.45 uur gewassen en geschoren in Irene zijn.

In het begin heeft hij soms wel eens gedacht: “Wat kriegt wie noe dan?” Als je geen noten kunt lezen en de meeste leden van het koor het repertoire aardig kennen, is die vraag helemaal niet zo verkeerd. Natuurlijk heb je veel tijd nodig om het allemaal een beetje in je hoofd te krijgen. En bijna iedereen heeft, als we eerlijk zijn, dezelfde vraag als die van Henk wel eens in stilte aan zichzelf gesteld. “Waar ben ik aan begonnen?” hebben heel veel mannen zich afgevraagd. Maar na verloop van tijd komt iedereen erachter dat het zingen bij het mannenkoor een geweldige meerwaarde heeft. Wat te denken van het enthousiasme en de muzikaliteit van de dirigent Gezinus Veldman. Wat te denken van zijn geweldige pianospel ook tijdens repetitieavonden. Wat te denken van die leuke gesprekjes met collega-zangers tijdens de koffiepauze! Elke donderdagavond dus bij het mannenkoor in Vroomshoop.

En dan heeft Henk Haan ook nog het voordeel dat hij naast zijn kameraad , Jan van Laar, staat, die hem geweldig op weg helpt om al die stukken goed te kunnen zingen in de baritonpartij.En Henk geniet ervan, vooral van de Nederlandstalige muziekstukken.

De uit Groningse ouders, maar in Brabant geboren Henk Haan, voelt zich al jaren thuis in Vroomshoop en sinds een half jaar ook bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

We hopen dat dit gevoel nog jaren blijft. Een voorbeeld voor mannen die de stap nog niet hebben durven zetten! Kom ook eens kijken op een donderdagavond in Kerkelijke Centrum “Irene” in Vroomshoop.