CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

 

h_hallink“Ben je er weer?” dat vroegen heel wat mannen van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop toen Hammenaar Henk Hallink na een afwezigheid van tweeënhalf jaar zich weer meldde als lid van het koor. En zelfs dirigent Gezinus Veldman kwam naar Henk toe om te zeggen, dat ook hij het mooi vond dat Henk Hallink weer terug was bij het koor. Henk Hallink vond het prachtig!  Wat een sfeer; wat een betrokkenheid!

Sinds 1 oktober 1995 was Henk lid van het mannenkoor. En met heel veel “wille”. Maar z’n vrouw werd ziek en had de zorg van Henk heel erg nodig. Dat was de reden waarom hij het koor helaas vaarwel moest zeggen. Het kon gewoon niet anders. Na een ziekteperiode is zijn vrouw overleden en Henk moest zijn weg alleen vervolgen. Een zware tijd volgde voor hem. Zelf moest hij in die periode een hartoperatie ondergaan, die hij gelukkig goed heeft doorstaan.

Er was geen haar op z’n hoofd dat eraan dacht om weer te gaan zingen bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Anderen wezen hem op het Nieuwjaarsconcert 2011 in de Hervormde Kerk in Den Ham. Het was niet zijn bedoeling om naar het koor te gaan luisteren. Uiteindelijk is hij wel gegaan en kwam opnieuw tot de ontdekking dat het een “verrektes mooi koor” is.  Maar ook die warme gevoelens zakten weer weg.

Toen kwam de aankondiging dat het koor een jubileumconcert zou geven samen met Ernst Daniel Smid. Henk twijfelde: “Ga ik wel; ga ik niet”. Ach nee, ik ben al 80, veel te oud om weer te beginnen. Maar plots realiseerde hij zich dat hij veel miste als hij de donderdagavonden  gewoon thuis zou blijven en besloot: “Ik ga weer eens kijken”.

Zo gezegd, zo gedaan.

Henk is als 1e tenor weer helemaal terug bij het koor. Hij ziet wekelijks uit naar de donderdagavond waarop het koor repeteert. Het is voor Henk elke keer weer een plezierige ontdekking om met 100 collega-zangers te zingen.

Henk Hallink, opnieuw van harte welkom! En geniet er nog lang van.