CMK_banner_03.jpg

Klinkend concert Christelijk Mannenkoor Vroomshoop

 

Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop opende het jaar 2012 met een klinkend Nieuwjaarsconcert in Den Ham. In de hervormde kerk aldaar konden de toeschouwers genieten van fraaie zang van het mannenkoor en van de melodieuze trompetklanken van Arjan en Edith Post. Dirigent Gezinus M. Veldman liet andermaal horen dat hij een virtuoos op de vleugel is. Nadat het koor al zingend was opgekomen (“Wij als bassen en tenoren willen u dit laten horen: wij wensen u met elkaar een voorspoedig Nieuwjaar!”) en voorzitter John de Vries het publiek welkom had geheten, kwam een keur aan liederen voorbij.

We noemen er enkele: Een nieuw gezang, Het eeuwig Licht en At the break of day. Later in het concert stond het ritmisch gezongen Good news geprogrammeerd, een negro spiritual, en meteen daarna het gedragen Going home. De mooie zangavond werd afgesloten met swingende nummers zoals de Rivers of Babylon, Some enchanted evening en We are the world van Michael Jackson.  Het publiek kon het concert bijzonder waarderen, zo bleek uit het warme applaus dat het koor en de solisten kregen.

Het mannenkoor staat een druk halfjaar te wachten want er wachten diverse optredens. Op Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen, staat de Passiestonde in de hervormde kerk in Vroomshoop weer op het programma, een hoogtepunt in het muzikale jaar. Enige tijd geleden nam het koor de cd ‘Via Dolorosa’ op met daarop veel van de muziekstukken die tijdens de Passiestonde ook live te beluisteren zijn. De cd is te koop bij Bruna Brinkman en Muziekhandel Entjes in Vroomshoop en bij de Readshop in Den Ham en kost € 15,--, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's:  Toma Tudor

FOTOTOMA122148_Nieuwjaarsconcert_Christelijk_Mannenkoor_Vroomshoop__2

FOTOTOMA122148_Nieuwjaarsconcert_Christelijk_Mannenkoor_Vroomshoop__7

FOTOTOMA122148_Nieuwjaarsconcert_Christelijk_Mannenkoor_Vroomshoop__8

 

Foto's:  Toma Tudor