CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Henk_Nieboer_En daar stond hij dan! Henk Nieboer; strak in het koorkostuum van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Het koor trad tijdens het jaarlijks Nieuwjaarsconcert 2012 op in de Hervormde kerk van Den Ham. Onder de bijna 100 aanwezige koorleden stond ook Henk Nieboer. Vaak was Henk tijdens concerten van het koor als toehoorder te vinden in de kerk om naar muziek van het koor te luisteren. Zingen fascineerde hem al jaren. En als hij dan dirigent en pianist Gezinus Veldman gedreven zag – staande achter de piano – met de ene hand spelend en met de andere hand dirigerend, kwam bij hem telkens weer het verlangen op om van dat koor lid te worden.

Maar ja, Vroomshoper Henk is een Nieboer. En die staan op een heel actieve manier midden in de samenleving. De tijd om je eigen passie uit te voeren ontbreekt dan vaak.Naast zijn functie van locatieleider van de Christelijke Scholengemeenschap “ Het Noordik” in Vroomshoop leidde Henk zowel in de voormalige gemeente Den Ham als in de gemeente Twenterand de CDA fractie in de gemeenteraad. Als voorzitter van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk in Vroomshoop gaf hij ook sturing aan de kerkelijke gemeenschap in Vroomshoop. Functies die de nodige inzet, flexibiliteit en daadkracht vragen.
Maar ook aan bestuurlijke functies komt eens een eind. Dat geldt ook voor Henk. Nu Henk Nieboer zowel de gemeenteraad als de kerkenraad heeft verlaten komt er echt tijd beschikbaar om aan zijn passie zingen te beginnen.

Als locatieleider van een scholengemeenschap heeft Henk heel veel met jongeren te maken. Bij het mannenkoor Vroomshoop heeft hij naast jongeren ook met mannen met grijze haren te maken. Dat is toch een verschil. Maar nee hoor…..het maakt nauwelijks verschil voor Henk. Op school ziet hij vaak jongeren, die plezier maken. Bij het mannenkoor treft hij mannen aan met grijzen haren, die plezier in hun hobby hebben. Dat straalt er gewoon vanaf. Geen verschil dus!

De repetitieavonden ervaart Henk – net als andere koorleden – als een ontspannen avondje uit. Bezig met muziek, maar evengoed met elkaar. Bewondering heeft hij voor de gedreven dirigent. Zijn enthousiaste manier van het overbrengen van muziek en zijn grote vermogen om vaak met een kwinkslag een koor met 100 mannen het plezier in zingen te laten houden, zijn gaven waarover niet iedereen beschikt.

Henk Nieboer vindt het heel gezellig op het koor. Hij treft er heel veel bekenden, waar je zomaar even een praatje mee kunt maken. Henk voelt zich meer dan thuis!