CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

jubilarissen_2012De jaarlijkse ledenvergadering van het bekende mannenkoor uit Vroomshoop verliep donderdagavond al net zo als de concerten: in goede harmonie. De agenda werd in vlot tempo afgewerkt door voorzitter John de Vries, die tevreden kon constateren dat het koor muzikaal goed in balans is, dat de samenwerking met dirigent Gezinus Veldman uitstekend is, en dat het koor het ledental prima op peil weet te houden met meer dan 100 bassen en tenoren.
Het koor kan terugblikken op een geweldig jubileumjaar, waarin o.a. bariton Ernst Daniël Smid zijn opwachting maakte. En het koor kijkt al weer vol verwachting vooruit naar de concerten die dit jaar staan gepland. Als eerste betreft dat de Passiestonde die op Stille Donderdag 5 april zal worden uitgevoerd in de hervormde kerk in Vroomshoop. Een uur lang laat het koor op indringende wijze liederen horen, passend bij de Lijdenstijd maar ook als voorbode van Pasen. De indrukwekkende cd Via Dolorosa die het koor opnam in diezelfde hervormde kerk is weer te koop via de koorleden, bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham.

John de Vries mocht vier jubilarissen toespreken: “We mogen dankbaar zijn dat deze mannen lid zijn van ons koor, en we hopen dat zij nog lang het hoogste lied zullen zingen!”.
De 2e tenoren Henk Kortman en Jan Schreur vierden beiden hun 25-jarig jubileum. Baas boven baas, want bas Janus Bos is al 40 jaar lid van het koor. Janus, de oud-beheerder van verenigingsgebouw Irene, kan nu in het nieuwe Irene zijn zoon en opvolger Arie aan het werk zien. En als de nood aan de man is, springt hij met veel plezier nog graag bij achter de bar en in de keuken.
Ook 2e tenor Gerrit Hengstman is al 40 jaar een gerespecteerd lid van het mannenkoor en is al jarenlang actief  in de Activiteitencommissie. Ook buiten het koor maakt hij zich verdienstelijk, bijvoorbeeld als bestuurslid bij de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop.