CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

hans_ardeschHans Ardesch, geboren in Den Ham en wonend in Vroomshoop vond zingen altijd al leuk. Maar Hans had zo veel andere hobby’s. Heel lang geleden was Hans een bekende voetballer in het elftal van vv. Den Ham. Blessureleed dwong hem om de voetbalsport noodgedwongen vaarwel te zeggen. Maar fietsen bij de toerclub WTC in Vroomshoop was een meer dan uitstekend alternatief. Als voorzitter heeft hij zelfs deze club vele jaren geleid.

Op die toerclub worden, tijdens de clubritten, heel wat nieuwtjes uitgewisseld; anders gezegd er wordt wat “afgeteut”. Enkele leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop beoefenen ook de toerfietssport en vroegen geregeld aan Hans Ardesch waarom hij geen lid van het mannenkoor werd. Hans had er wel trek in en deed zelfs een keer mee met een projectkoor. Het deelnemen aan het projectkoor vond hij een geweldige ervaring vooral door het enthousiasme van de sympathieke dirigent Gezinus Veldman.

Maar hij had ook nog z’n werk als leraar in Vroomshoop aan de school voor Christelijk Voortgezet Onderwijs “Het Noordik”. En z’n gezondheid liet hem de laatste jaren af en toe behoorlijk in de steek. De stap om te gaan zingen werd dus niet gezet tot enkele weken geleden. Zijn vrouw gaf het laatste zetje en….. Hans ging een keer kijken bij een repetitie van het mannenkoor. Eigenlijk was hij gelijk verkocht. Reden te over om lid van dit koor te worden. Een gevarieerd repertoire. Er zijn zoveel mannen op het koor, die Hans al heel lang kent. De geweldige sociale contacten die daaruit voortvloeien. Het “ene borreltje” na afloop van de repetitie. Hans vond het helemaal geweldig! En met een brede lach op z’n gezicht verscheen hij de volgende donderdagavond als lid op de repetitie. Groot applaus…. En Hans kon meteen meezingen.

Inmiddels heeft hij zijn eerste optreden van het koor in verpleegtehuis Eugeria in Almelo meegemaakt. Een geweldige en een dankbare ervaring om te mogen zingen voor mensen, die oud, ziek of gehandicapt zijn. Een ervaring om blij van te worden. En dat nog wel in het zwarte concertkostuum van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Totaal anders dan het voetbalshirt van vv. Den Ham….. alweer heel lang geleden!!

Hans voel je meer dan welkom.