CMK_banner_04.jpg

 

Foto Weekkrant De KoerierDit jaar behaagde het de Koningin ook twee leden van ons mannenkoor te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, namelijk 2e bas Zweitze Hofman en 2e tenor Jans Kamphuis.Zweitze Hofman laat niet alleen zijn stem klinken bij de 2e bassen, maar ook bij het Vluchtelingenwerk Nederland. Hij begon daar als juridisch medewerker. Later werd hij bestuurslid en penningmeester van de stichting. Landelijk is hij nog steeds actief als lid van de Klachtencommissie. Daarnaast bekleedde hij het voorzitterschap van het Rode Kruis Twenterand en was hij secretaris van de VVD Twenterand.

Jans Kamphuis, die als 2e tenor zijn partij meezingt in ons koor, is geboren in Den Ham en woont nu in Vroomshoop. Hii was bestuurslid van de Coöperatieve aankoopvereniging Den Ham en actief betrokken bij het kerkenwerk in Den Ham. Ook is hij actief lid van de 'Stichting Den Ham-Daarle helpt Roemenië' die humanitaire hulp verleent aan kinderen. Na zijn verhuizing naar Vroomshoop werd hij kerkrentmeester van de Gereformeerde Kerk. En... werd hij tweede voorzitter van ons koor.
Beide heren van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding! En wij feliciteren ook de echtgenote van Jans, want ook zij mocht een onderscheiding ontvangen voor haar vele vrijwilligerswerk.

Foto: De Weekkrant De Koerier