CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

lessons and carolsMachtig mooi concert van muzikaal Vroomshoop. Zo luidde de kop van een lovende recensie in TC Tubantia.  Het recente gezamenlijke optreden van Harmonie en Mannenkoor Vroomshoop was inderdaad een groot succes. Maar er komt nog meer moois, want een machtig mooi concert wordt ongetwijfeld ook het volgende optreden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Op zaterdagavond 8 december a.s. zullen de stemmen van bekende Twentse sprekers zich harmonieus vermengen met die van de sonore klank van het koor. Het mannenkoor organiseert dan namelijk i.s.m. de Stichting Twentaal het “Festival van Lessons and Carols” in de streektaal.  Enkele voorbeelden: Leise rieselt der Schnee is vertaald als Heanig ritselt de sni-j. Er is een roos ontloken is (door Daniël Lohues) vertaald als Der is een roos goan gruien. En Walk in the Light zingt het koor nu als Kuier in ’t Licht.

De kerstliederen (carols) worden naar oud-Engels gebruik afgewisseld met lezingen en verhalen (lessons). Voor de carols wordt altijd een gerenommeerd koor uitgenodigd, deze derde keer dus het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, en bekende personen voor de lessons. De verhalen en lezingen doet de spreker in zijn of haar eigen taal. Zo vertellen Anne van der Meiden (hij vertaalde de Bijbel in het Twents) en Gerrit Kraa (bestuurslid stichting Twentaal) een mooi kerstverhaal in het Twents. Voor de lezingen tekenen verder:

Anne Flierman, voorzitter Raad van bestuur van de UT en lid Eerste Kamer (Vroomshoops)
Sabine Uitslag, ex-kamerlid (taal van Westerhaar)
Annie Schreijer, ex-kamerlid (taal van Hengevelde)
Marga Kool, ex-gedeputeerde en nu Watergraaf (Drents)
Marcel Oude Wesseling, directeur RTV-Oost, (taal van Geesteren)
Bernard Kobes, ex-bugemeester (Vriezenveens)
Cornelis Visser, burgemeester gemeente Twenterand (Zeeuws)
Dorothy Oosting, presentatrice RTV-Oost

Dit speciale en onmeunig mooie concert wordt gehouden op zaterdag 8 december om 20.00 uur in kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop. De avond wordt gepresenteerd door Vroomshoopse Thea Kroese, bestuurslid van de Stichting Twentaal.

Entreeprijzen: € 10,00 in de voorverkoop en € 12,50 aan de kerkzaal. Kaarten zijn te koop via de koorleden, bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. U kunt ook heel eenvoudig een kaartje reserveren door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen met Klaas Dragt, 0546-642191. En... na afloop ontvangen alle bezoekers een klein maar verrassend cadeautje!