CMK_banner_03.jpg

Lessons and Carols ongekend succes

Het Festival van Lessons and Carols was 8 december 2012 een ongekend succes, want kerkelijk centrum Irene in Vroomshoop was zaterdagavond compleet uitverkocht. Een enthousiast publiek genoot van het optreden van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop dat in samenwerking met de stichting Twentaal het Festival van Carols en Lessons verzorgde.

Presentatrice Thea Kroese had een groot aantal bekende Twentenaren bereid gevonden in hun eigen streektaal een lezing of een kerstverhaal te houden. Zo liet burgemeester Cornelis Visser van de gemeente Twenterand van zich horen in onvervalst Flakkees en zijn voorganger Bernard Kobes in het echte Vjeans. Oud-kamerleden Annie Schreijer en Sabine Uitslag verloochenden hun afkomst niet, en ook Anne Flierman (bestuursvoorzitter Universiteit Twente en lid Eerste Kamer), Marga Kool (dijkgraaf) en Dorothy Oosting van RTV Oost lieten horen waar hun roots lagen. Anne van der Meiden en Gerrit Kraa vertelden amusante kerstverhalen, ook in hun eigen streektaal.

Het mannenkoor kwam al zingend de kerkzaal binnen, en was deze avond onder leiding van dirigent en pianist Gezinus Veldman bijzonder op dreef met nummers als ‘Een leed klunk in de healge nacht’ en ‘Heanig ritselt de sni-j’ en vertolkte samen met solist Albert Wessels ‘Spöltuun’ en ‘Cantique de Noël’. Het bekende ‘Stille Nacht’ werd ademloos beluisterd door een ontroerd publiek. Een van de vele hoogtepunten van de avond was het optreden van Mark Brouwer als ‘Het kleane drummertie’. En Gezinus Veldman liet in een muzikaal intermezzo op de vleugel zijn bijzondere kwaliteiten horen. Het was voorwaar een onmeunig mooi Kerstconcert en het publiek kon tevreden huiswaarts keren, voorzien van een cadeaubeukske met daarin veel van de gezongen en gesproken teksten.

Zie een aantal foto's in het Fotoalbum.