Christelijk Mannenkoor Vroomshoop huldigt jubilarissen

Bonne Rauhé 60 jaar lid Marinus van der Kolk 60 jaar lid Bé Luisman 40 jaar lid

De jaarlijkse ledenvergadering van het bekende mannenkoor uit Vroomshoop verliep donderdagavond in goede harmonie. Voorzitter John de Vries kan constateren dat het koor muzikaal goed in balans is, dat de samenwerking met dirigent Gezinus Veldman uitstekend verloopt, en dat het koor het ledental prima op peil weet te houden met ongeveer 100 bassen en tenoren. Het koor kijkt terug op een geslaagd zangjaar met daarin ‘Voices in Harmony’ ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Harmonie Vroomshoop, en het concert ‘Lessons and Carols’ dat in samenwerking met de stichting Twentaal werd gegeven. Henk Bosklopper kan melden dat ook de Activiteitencommissie van het koor een goed jaar achter de rug heeft met een geslaagd koorfeest, het inzamelen van oud papier en een rolladeactie.

Jubilarissen
John de Vries mag drie jubilarissen toespreken. In de eerste plaats betreft dat bariton Bé Luisman, die al ruim 40 jaar lid is. Hij is een actief en trouw lid, die altijd bereid is om naast het zingen hand- en spandiensten te verrichten voor het koor en die de bedenker is van de rolladeactie in december.
Marinus van der Kolk en Bonne Rauhé zijn beiden liefst 60 jaar lid. Ook deze twee leden hebben zich gedurende al die jaren in diverse functies dienstbaar gemaakt voor het koor. Ze hebben bijna vanaf de oprichting van het koor alles meegemaakt: alle dirigenten, heel veel koorleden en heel veel concerten.

Concerten
Het koor heeft weer enkele opmerkelijke concerten op de agenda staan. Op donderdag 28 maart houdt het koor weer de jaarlijkse Passiestonde in de hervormde kerk in Vroomshoop, maar een dag eerder gaat het koor met dit programma voor het eerst ook naar de R.K. kerk St. Pancratius in Geesteren. De bekende bariton Ard Kamphuis werkt met zijn geweldige stem aan beide concerten mee, die om 20.30 uur beginnen.
Op 4 mei ondersteunt het mannenkoor de dodenherdenking op het Vredesplein in Vroomshoop. In het najaar staat een concert gepland met medewerking van de bekende organist Martin Mans, en in december gaat het koor opnieuw naar Daarle voor het jaarlijkse kerstconcert.

Ga voor meer foto's naar het Fotoalbum. En kijk hier voor het artikel op TC Tubantia: http://www.tubantia.nl/regio/twenterand/mannenkoor-vroomshoop-huldigt-jubilarissen-1.3681395

 

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN