Twee ontroerend mooie Passiestondes

In de lijdensweek voor Pasen voerde het Chr. Mannenkoor Vroomshoop voor de zestiende keer de Passiestonde in Vroomshoop uit en voor de eerste keer in Geesteren.

Woensdagavond 27 maart trad het mannenkoor op in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius in het centrum van Geesteren. In deze mooie kerk met zijn bijzondere akoestiek bracht het koor samen met solist Ard Kamphuis en dirigent/pianist Gezinus Veldman een ingetogen Passiestonde. De kerk was prachtig verlicht, mede dankzij de nieuwe spots die het mannenkoor heeft aangeschaft. Het publiek in Geesteren, grotendeels onbekend met dit repertoire, luisterde ademloos naar de volle koorzang, de soli van Ard Kamphuis en de fijnzinnige begeleiding van Gezinus Veldman. Samen werd het Kyrië gezongen, waarna Prope est Dominus volgde. Heel intens bracht het koor het Bei Dir is das Licht van Dietrich Bonhoeffer. Krachtig klonk het Via Dolorosa, en fluisterend zacht het In manus tuas Pater. De stilte in de donkere kerk was daarna intens en bijna voelbaar. Goin’ home sloot daar prachtig op aan, waarna de Passiestonde eindigde met het voluit gezongen Dank sei Dir Herr.

Donderdagavond 28 maart volgde een tweede concert, deze keer volgens de traditie in de hervormde kerk aan het kanaal in Vroomshoop. Opnieuw was Ard Kamphuis van de partij, die met zijn prachtige en krachtige stem veel indruk maakte, o.a. bij de vertolking van Blijf bij mij Heer. Ook het Panis Angelicus klonk samen met het koor geweldig. Het mannenkoor was op zijn best bij de ontroerende negrospiritual He never said a mumblin’ word en net als in Geesteren klonk het slotakkoord met Dank sei Dir Herr overweldigend.

Het mannenkoor heeft een cd-opname gemaakt van een eerdere Passiestonde. Deze cd ‘Via Dolorosa’ kost 15 euro en is te koop bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een compilatie is te horen op http://www.youtube.com/watch?v=FxpRTfaV7JY

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN