Opnieuw twee nieuwe leden

Klaas_Drenthen_en_Gerrit_WesterinkAl weer even geleden meldden zich op de vaste repetitieavond van het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop twee nieuwe leden als gast van het koor. Na één repetitieavond meegemaakt te hebben waren de heren helemaal verkocht en inmiddels ook helemaal verknocht aan ons koor. Als belangrijkste reden geven Klaas Drenthen en zijn zwager Gerrit Westerink aan, dat de heel plezierige sfeer in het koor hen beiden zover gebracht heeft dat ze lid geworden zijn. Allebei beleven ze elke week weer een ontspannen avond, als er op donderdagavond  gerepeteerd wordt bij het koor onder leiding van dirigent/pianist Gezinus M. Veldman.

Gerrit Westerimk, geboren in Epe, maar al jaren wonend in Vroomshoop had al veel langer interesse in het koor. Maar ja, het kwam er maar niet van. Vele concerten heeft Gerrit al genoten van de zangkunst van het 100 leden tellend Christelijk Mannenkoor Vroomshoop en van de grote muzikale kwaliteiten van de dirigent en pianist. Tijdens een familiebijeenkomst heeft hij het onderwerp maar eens aangekaart en de reacties van de familieleden waren  allemaal: Dat moet je doen man! Net iets voor jou!”
Klaas Drenthen, ook op het familiefeest, had eigenlijk wel weer zin om iets muzikaals te gaan doen. Jarenlang was hij lid geweest van de Malletband van de Harmonie in Vroomshoop. Het muzikale begon wel weer te kriebelen. Gerrit en Klaas spoorden elkaar een beetje aan en spraken vervolgens af, dat ze de eerstvolgende donderdag zich zouden melden bij het Christelijke Mannenkoor Vroomshoop.
Zo gezegd; zo gedaan. En met heel veel genoegen. “Gezwagerlijk” zitten ze elke donderdag naast elkaar als tweede tenoren bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Goed kijken naar de dirigent en luisteren naar de mannen naast en achter je helpt enorm om het zingen onder de knie te krijgen. Hoewel de plezierige sfeer bij hen de doorslag heeft gegeven om lid te worden, zij er toch ook meer beweegredenen te noemen. Gerrit vindt het geweldig dat de dirigent heel vaak uitleg geeft over de te zingen stukken en dan niet alleen over de muziek maar juist ook over de tekst. Dat inspireert Gerrit enorm. Zowel Gerrit als Klaas genieten volop van de gevarieerdheid van het repertoire, maar zeker ook van de muzikale virtuositeit van dirigent Gezinus Veldman, als pianist. De “tussendoortjes”van Gezinus, die variëren tussen oude kerkmuziek, klassieke muziek, blues en jazz, en heel veel ander stijlen, maken een repetitie tot een groot muzikaal feest, waar eigenlijk veel meer mannen van moeten kunnen genieten. Klaas en Gerrit doen in ieder geval hun best.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN