Hartverwarmend mannenkoor verdrijft kille herfst

Het fraai vormgegeven programmaboekje stond symbool voor het Najaarsconcert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop in de hervormde kerk aan de Hoofdstraat te Vroomshoop, namelijk van een hoog niveau! Terwijl de wind over het kanaal joeg en de regen neerkletterde aan de Hoofdstraat zorgde het mannenkoor voor een hartverwarmend concert. De bezoekers in de goedgevulde kerkzaal konden met volle teugen genieten van een gevarieerd programma, dat mede door het hoogstaande orgelspel van organist Martin Mans extra meerwaarde kreeg. Vooral zijn begeleiding van 'Mull of Kintyre' waarbij hij zelfs doedelzakklanken aan het orgel wist te ontlokken, was bijzonder. Ook in zijn soli kwamen zijn kwaliteiten tot uiting.

Het eerste deel van het programma kende een rustige opbouw met o.a. 'Abba Vader' en 'Jesu bleibet meine Freude'. Heel melodieus klonk samen met het orgel het fraaie 'Schafe können sicher weiden', een aria van J.S. Bach. Onze eigen solist, bariton Albert Wessels, zorgde weer voor een solide bijdrage bij 'I need Thee ev'ry hour'  en 'You raise me up'. In mooi samenspel met het koor klonken deze liederen als een klok. Dirigent Gezinus Veldman liet o.a. in een quatre-mains samen met Martin Mans zijn geweldige improvisatietalent horen. En hij slaagde erin zijn mannen weer te inspireren het uiterste uit hun stem te halen met als gevolg een machtig gezongen slotlied  'Dank sei Dir Herr'. Daarvoor bracht het koor een swingend 'Good news' en ook 'Walk in the light' bracht blijde gezichten bij de toeschouwers.

Dat het publiek weer genoten heeft blijkt wel uit een reactie van een toeschouwer, die vertelde dat hij tot tranen toe geroerd was over deze mooie avond. En ook op Twitter was te lezen dat de bezoekers een geweldige avond hadden beleefd. Inderdaad, terwijl buiten de herfst zich liet horen en voelen, klonken binnen de warme mannenstemmen van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop.

 

 

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN