Van toneelspeler naar tenor!

Rieks_RibberinkZo gaat het met Rieks Ribberink. Klein van stuk, groot in daden. Een verenigingsman pur sang! Ooit zong hij - heel lang geleden - bij de gemengde zangvereniging Zang en Vriendschap in Mariënberg onder leiding van de Oostenrijker Walter Klaasen. Jawel!! Dezelfde Walter Klaasen, die als de eerste dirigent van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop meer dan 65 jaar geleden ons koor leidde.

Rieks is meer dan 40 jaar trouw lid geweest van een Toneelvereniging. Vaak werd hem gevraagd waarom hij geen lid werd van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Hij volgde de muzikale verrichtingen van het koor heel goed. Maar lid worden? Dat is andere koek.
Nee, Rieks is teveel verenigingsman om zomaar de toneelvereniging vaarwel te zeggen. Het combineren van deze twee activiteiten zou ook niet meevallen. Zo zit hij niet in elkaar. Als je ergens aan mee doet ga je er de volle 100% voor. Als je jarig bent en je moet toneelspelen of zingen, verzet je de verjaardag maar. Maar zingen zul je! Rieks verbaast zich erover dat niet alle leden er zo over denken of er naar handelen.

Maar die paar maanden dat hij nou lid is van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geniet hij volop. Het is een gezellige ploeg met een geweldige dirigent. Rieks geniet van de 'losse' manier van omgang met elkaar en vindt het prachtig dat er voldoende mogelijkheid is voor geintjes.

Het tempo waarin het koor stukken instudeert ervaart hij als hoog. Maar hij wordt door z’n maten goed opgevangen, vindt hij. Bij het Najaarsconcert van het koor samen met Martin Mans heeft hij heel bewust niet meegezongen. Hij was er nog niet klaar voor. Maar zat wel in de kerk. Dat is heel waardevol geweest. Door te luisteren heeft hij veel geleerd. Rieks is blij dat hij lid is van ons koor en zal geen gelegenheid voorbij laten gaan om het koor te promoten. Succes Rieks!

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN