Sfeervol Kerstconcert in Daarle

Zaterdagavond 14 december trad ons koor traditiegetrouw aan voor een kerstconcert in de mooi versierde hervormde kerk te Daarle. Dat aantreden gebeurde zelfs letterlijk, want onder het zingen van 'Al wie dolend in het donker'  liepen de mannen door de kerk naar hun zitplaatsen. Koorlid en trompettist Henjo Lemans begeleidde deze intocht. 

Tot groot genoegen van de mannen zongen we we ook een aantal liederen samen met het kinderkoor Jong Leven uit Daarle, onder leiding van Jeanine Bosch-Maneschijn. Dat betrof o.a. het lied Speeltuin, dat ook vertolkt wordt door Marco Borsato. De klanken van de hoge kinder- en de donkere mannenstemmen werden prachtig omlijst door Hilde Drees op dwarsfluit.  En uit eigen koor Albert leverde bariton Wessels een mooie bijdrage aan dit concert met zijn voordracht als herder en later bij Cantique de Noël. Hoogtepunten van het concert betroffen toch wel het melodieuze Spaanse kerstlied El Nacimiento en het prachtige Columbiaanse kerstlied Yo le canto al Ninõ Dios, vertaald door mevr. Saraï van Lenthe-Arauz uit Daarle: Met een blij hart zingen we voor het kindje Jezus in ons land Columbia. Heilig kindje Jezus, een kribbe gevuld met hooi, in een stal. Ontvang ons mooie lied als het gezang van de engelen!
De algehele leiding was weer in de vertrouwde handen van dirigent/pianist Gezinus Veldman die zijn kwaliteiten op de vleugel nog eens liet horen in een kerstimprovisatie.

Hartelijk dank aan koster Richard Kleinjan en andere betrokkenen voor de goede zorgen. We komen volgend jaar graag weer terug!

  

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN