Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geweldig op dreef

albert wessels en joost visserZaterdag 18 januari gaven we, 90 man sterk, weer ons Nieuwjaarsconcert in de met vele bezoekers gevulde hervormde kerk te Den Ham. Het concert begon zoals altijd met de opkomst der gladiatoren (hoewel al enigszins op leeftijd), die de aanwezigen al zingend een voorspoedig nieuwjaar wensten. In zijn openingswoord memoreerde voorzitter John de Vries de koorleden die ons recent waren ontvallen.

Na een rustig begin met klassiek repertoire, zoals ‘I need Thee every hour’ en de cantate ‘Jesus bleibet meine Freude’ van J.S. Bach kwamen nummers voorbij als ‘One hand, one heart’ uit de West Side Story en ‘Speeltuin’ van War Child.  De eigen solist van het koor, Albert Wessels, liet daar al horen dat hij goed bij stem was. De ondersteuning door acht violisten onder leiding van Ronald Bannink gaf extra cachet aan de liederen. Ook in de instrumentale intermezzo’s lieten ze samen met Gezinus Veldman fraaie klanken door de kerk klinken.

Na een Russisch getint blokje met o.a. ‘Die zwölf Räuber’, bracht het koor majestueuze stukken als ‘Conquest of Paradise’ van Vangelis en ‘Anthem’ from Chess.
Hoogtepunt van de avond was een primeur: ‘Heartland’ van Keith Harkin bleek een waar spektakelstuk. Dit stormachtige Ierse lied in een bewerking van Gezinus Veldman en met ondersteuning van slagwerker Joost Visser zal nog lang nadreunen in de hoofden van de bezoekers.

Dat afsluitend nog het imponerende ‘Music was mij first love’ van John Miles klonk, maakte deze muziekavond compleet. Onze dirigent verdient opnieuw alle lof voor de geweldige avond die hij publiek én koorleden bezorgde!

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN