Van rij-instructeur tot tenor!

cor schrotenboerWe weten natuurlijk allemaal, dat je 'niet zomaar' tenor wordt van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Niet dat je nou een muzikale opleiding nodig hebt. Maar je stembanden een beetje kunnen gebruiken om te kunnen zingen is wel gemakkelijk. Als je dan ook nog muziek kunt lezen en ervaring hebt opgedaan bij Muziekverenging Juliana in Den Ham, als bespeler van een klarinet, dan zijn de ingrediënten in ieder geval aanwezig om lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Maar er is meer nodig! Je zult de stap om eens een keer een repetitie van het koor mee te maken wel zélf moeten zetten. Dat deed de eigenaar van Rijschool Schrotenboer, beter bekend als Cor Schrotenboer uit Den Ham. Voor de pauze kon Cor niet, maar in de pauze van de donderdagavond-repetitie was Cor present. En dat heeft hij geweten….. Van alle kanten werden hem glazen wijn aangeboden en werd hij lachend verwelkomd door menig bekend lid van het koor. `Kundig volk` zeggen ze dan in Den Ham. Cor onderging het allemaal breed lachend. Een week later schoof hij opnieuw aan bij de repetitie en ook toen stond zijn gezicht bepaald niet chagrijnig. Hij  onderging alles met 'vulle wille'. Zijn vrouw vond het allemaal prima dat hij ook de donderdagavond niet thuis was, want ze wist waar hij uithing. Juist… bij het Mannenkoor in Vroomshoop.

Cor zelf had al jaren het plan om lid te worden van het koor, maar steeds kwam er van alles tussen. Zo ging het werk als lid van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk in Den Ham ook nog eens voor. Maar toen daar zijn tijd er ook opzat, werd hij van alle kanten door koorleden benaderd om toch vooral lid te worden van hét mannenkoor! Henk Jansen heeft hem vaak aan 'de kop' gezeurd en Arie Sluyer wist ook wel hoe hij Cor moest benaderen om lid te worden. En toen al die glazen wijn over het schap gingen was Cor niet meer te houden.

Snel was hij ingeburgerd en ook zonder inburgeringsdiploma volledig geaccepteerd in het koor. Hij ervaart de opvang binnen de groep collega zangers bij de 2e tenoren als geweldig en de gezellige sfeer voor, na en tijdens de pauze van de repetitie als uniek. ‘t Zal ook niet waar zijn als je de eerste keer dat je binnen komt waaien, van zoveel kanten een glas wijn krijgt aangeboden. Wie zou dan niet overstag gaan?

Cor geniet ook met volle teugen van de inspirerende manier van muziek instuderen door dirigent/pianist Gezinus Veldman. Wat een feest om van Gezinus zijn pianospel te mogen  genieten. En wat een feest om lid te zijn van dit koor. Cor, we hopen op een goede toekomst voor je als lid van ons koor!! Voel je welkom.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN