Open repetitie WeemelandenOp een rustige donderdagavond in juni toog het mannenkoor Vroomshoop al om 7 uur naar Vriezenveen. Naar de Weemelanden, waar we op uitnodiging van de activiteitenbegeleiders een open repetitie mochten verzorgen voor de bewoners en hun familie. Ondanks de (naderende) vakantieperiode maakten toch zo'n 70 mannen hun opwachting in dit prachtige gebouw in Vriezenveen. Voorzitter John de Vries opende de avond op de gebruikelijke wijze, praatte ons bij over een aantal (ernstig) zieken in ons midden, en liet ons applaudisseren voor de jarigen. Dirigent Gezinus Veldman introduceerde vervolgens ons koor, maar liet ons uiteraard meteen al (in)zingen, want daarvoor waren we tenslotte gekomen.
Hij herinnerde aan het feit dat D-day, 6 juni 1944, de volgende dag werd herdacht, en koos een aantal daarbij passende liederen, met als eerste natuurlijk 'Bevrijding'. Met veel humor betrok hij de aanwezigen bij deze open repetitie, die af en toe bijna het karakter kreeg van een klein concert. Op de foto van koorlid Arend Gerritsen is de dirigent in gesprek met de toeschouwers over zijn koor. En zijn koor klonk meestal weer als een klok, hetgeen mede te danken was aan onze koorsolist Albert Wessels, die ook in Vriezenveen liet blijken over een mooie stem te beschikken.

De catering was prima geregeld en na de koffie mochten we opnieuw zingen voor het aandachtig luisterende publiek, dat opgeroepen werd ook zélf af en toe mee te zingen. Tegen half 9 werd ons optreden beëindigd, want het werd langzamerhand bedtijd voor sommige bewoners. Onze koorleden vertrokken weer opgewekt naar huis, om daar nog even na te genieten van opnieuw een mooie repetitieavond.
Ga voor meer foto's van Arend Gerritsen naar het Fotoalbum.

Zondag  22 juni werken we nog mee aan een kerkdienst in Eugeria te Almelo, en daarna begint ook voor het mannenkoor de vakantie. In september pakken we dan de zangdraad weer op, en komen we opnieuw twee keer naar Vriezenveen. De eerste keer op zaterdag 13 september voor het korenfestival 'Twenterand zingt' waaraan zo'n 25 koren deelnemen. En dan opnieuw op 4 oktober voor ons Najaarsconcert in de Ontmoetingskerk.

 


Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN