Verbinding in de Ontmoetingskerk

najaarsconcert Verbinding in Twenterand, dat was het thema van de Lions Twenterand, toen we 13 september optraden in de Grote kerk in Vriezenveen. Daaraan herinnerde ons waarnemend voorzitter Gerrit Jansen in zijn openingsspeech. En verbinding, daar streven we 4 oktober 2014 opnieuw naar, nu heel toepasselijk in de Ontmoetingskerk te Vriezenveen.

Bij de voorbereiding van dit concert hebben de orgel- en muziekcommissie (OMC) van de kerk eendrachtig samengewerkt met enkele (bestuurs)leden van ons koor, en ook in de personele bezetting van de solisten staat verbinding voorop: organist Bert Webbink en ons koorlid Henjo Lemans, maar nu ook op trompet, zijn woonachtig in Vriezenveen. En koorsolist Albert Wessels en dirigent Gezinus Veldman hebben domicilie in Vroomshoop.
En zo mochten we als Vroomshoops koor met veel leden uit Den Ham en ook uit Vriezenveen in ons buurdorp ons Najaarsconcert geven. De OMC had gezorgd voor een fraaie belichting op de wand achter ons en nadat we wat gewend waren aan de schijnwerpers waarmee we in het zonnetje werden gezet, en de tweede rij van ons koor veilig een trapje lager was gaan staan,  kon het concert beginnen.

We gingen krachtig van start met Hear o people, waarna o.a. I need Thee en Guide me door de goedgevulde kerk klonken. Daar sloot het volgende gedeelte goed op aan met Bei Dir ist das Licht en Dank sei Dir Herr. Verderop in het programma zongen we One hand, one heart uit de West Side Story en het bekende Halleluja van Leonard Cohen. In het laatste deel passeerden nummers als Speeltuin (Marco Borsato), I have a dream (Abba) en Heartland (Keath Harkin). De zangblokjes werden steeds afgewisseld met ware kunststukjes van de solisten, waarbij Gezinus Veldman weer zijn virtuositeit ten toon spreidde op de mooie vleugel van de Ontmoetingskerk.

Na de bloemen volgde als toegift Mull of Kyntire van Paul McCartney, maar daar bleef het niet bij. Het ene na het andere nummer volgde nog en eindelijk klonken dan toch de laatste muzikale klanken in de Ontmoetingskerk. Tem slotte kon nog worden nagepraat bij de koffie, waar weer drie zangers konden worden gestrikt voor het projectkoor Glazen Café, dat zal optreden op zaterdagmiddag 29 november in Irene te Vroomhoop. Inmiddels zijn er al meer dan 70 deelnemers.

 

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN