Eerste repetitie Glazen Café Projectkoor

repetitie projectkoorZaterdagmorgen 8 november, half 10. De eerste mannen druppelen binnen voor de repetitie van het projectkoor. Penningmeester Herm Nieuwlaar int de eigen bijdrage en koorlid Jan Jansen deelt de door hem gevulde koormappen uit. De stoelen in de kerk zijn in twee vakken geplaatst, links de tenoren en rechts de bassen. Onwennig zoeken sommige zangers een plek. Willen en kunnen ze hoog of laag zingen? Maar allengs vindt iedereen een plek en zitten bijna 90 mannen klaar voor hun eerste repetitie. Na een inleidend praatje van voorzitter John de Vries neemt Gezinus Veldman de zangers onder zijn hoede. Jong en oud, ervaren en onervaren, uit Vroomshoop en Den Ham, maar ook uit andere plaatsen. Natuurlijk ook zangers uit de koren van Gezinus in Hoogeveen en Ommen.
Al gauw worden de eerste stemoefeningen gedaan, en binnen de kortste keren schalt de eerste aanzet tot Conquest of Paradise door de kerk. In snel tempo gaat het verder. Heal the world van Michael Jackson staat ook op het programma voor zaterdag 29 november, en moet het spectaculaire einde worden van het concert. Zo te horen komt dat wel goed en zit dat wel snor.

Een aantal liederen zingt het projectkoor samen met het mannenkoor, maar het Glazen Cafékoor heeft ook een eigen nummer, namelijk Piano man van Billy Joel. Nou, met pianoman Gezinus Veldman klinkt dat meteen al erg goed. Ook het bekende Kum Bah Yah staat op het repertoire.

Om 12 uur is de repetitie afgelopen. Jans Mollen en Henk Bos zorgen ervoor dat de piano weer van het liturgisch centrum wordt gereden. Nu op weg naar de volgende repetitie, zaterdag 22 november, en dan komt ook het mannenkoor erbij. Liefst 170 man gaan dan samen oefenen. Henk Bosklopper komt alvast kijken hoe hij al die mannen kwijtraakt voor in de kerk.

De mannen van het Glazen Café zijn al druk met de PR voor ons benefietconcert. Want op 27 november 17 uur is het zover. Een groot koor treedt dan op voor het goede doel, Het Glazen Café, dat dit jaar geldt inzamelt voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Voor minimaal 5 euro mag u dan naar al die mannen komen kijken én luisteren.

 

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN