Tweede repetitie Glazen Café koor

Op deze tweede repetitie van het Glazen Café Projectkoor komen ook de leden van het mannenkoor erbij. Samen zo'n 170 mannen, wat een geweldig aantal! De Activiteitencommissie is er knap druk mee, want al meer dan een uur van tevoren starten de voorbereidingen.

Preekstoel aan de kant, veel stoelen op het liturgisch centrum, en nog meer stoelen in het vak ernaast. De piano op een verhoging zodat dirigent Gezinus Veldman ons kan zien en wij hem. Dat valt nog niet mee op de achterste rijen, maar dat komt volgende week, als het echte concert gegeven wordt, helemaal goed. Er worden dan uit het depot van het Prins Bernhardfonds in Almelo speciale podiumelementen aangerukt, zodat de achterste rijen straks 80 cm hoger zitten en de rijen ervoor 60 en 40 cm.

Al vrij snel zit iedereen en kan het repeteren beginnen. Even aan elkaar wennen, projectkoor en mannenkoor, maar al gauw gaat dat beter en klinken de liederen steeds mooier. Het is een orkaan van geluid, die af en toe uit al die kelen de kerk in wordt geblazen. Dat belooft wat, als op 29 november het Mull of Kintyre gezongen wordt, of Heal the world, de twee slotnummers van het concert. Ook daarvoor staan prachtige nummers op het programma, zoals If I had words, Pastorale en Kum ba yah. Het projectkoor heeft een eigen nummer, the Piano man. En ook het mannenkoor brengt twee liederen: Speeltuin en I have a dream.

Speciale aandacht verdient drummer Rogier Bonte die de zangers bij enkele nummers krachtig ondersteunt, en ook zélf samen met Gezinus Veldman een solo ten beste geeft. En koorsolist Albert Wesssels zal opnieuw laten horen hoe geweldig hij kan zingen.

In het Fotoalbum op deze website zijn een paar mooie foto's van koorlid en fotograaf Arend Gerritsen te bewonderen. Klik hier:  http://cmkvroomshoop.nl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=74

Alvast even luisteren? Bericht door Het Glazen Café.

Zaterdag 29 november oefenen de beide koren nog één keer gezamenlijk van 15-16 uur, waarna om 17 uur het concert begint. Kerk open vanaf 16.30 uur, entree € 5,- ter plaatse te voldoen. Veel plezier!

 

 

 

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN