jan becker resJan Becker uit Vroomshoop is al weer vanaf 29 augustus 2014 officieel lid van ons koor. Andere bestuurlijke bezigheden en natuurlijk het werk als IT-manager, weerhielden hem ervan om lid te worden. Maar nu is Jan met prepensioen. Nog één vrijwilligersbaantje, die altijd op donderdagavond plaatsvond, moest hij beëindigen. En dan was de weg vrij naar het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Aldus geschiedde! Elke donderdagavond is Jan nu te vinden in het kerkelijk centrum 'Irene'  in Vroomshoop bij de wekelijkse repetities van zijn koor.

Z’n vrouw vindt het wel leuk dat hij naar het Mannenkoor gaat. Jan kende Gezinus Veldman, de dirigent, al heel lang. Dus dat speelde allemaal geen rol. En het koor kende Jan ook al – bijna - door en door! Immers al jaren waren Jan en  z’n vrouw trouwe bezoekers van de concerten van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Vooral de sfeer van de jaarlijkse Passiestonde spreken hem heel erg aan. Het ingetogen karakter van de stonden; de afwezigheid van applaus vanuit het publiek; de spaarzaam verlichte ruimte waarin gezongen wordt; de vele kaarsjes; en natuurlijk……de prachtige muzikale inzet van het koor en de solistische medewerkenden. Kortom: het geheel ademt een liturgisch gebeuren als opmaat naar Pasen. Iets wat lang blijft hangen bij bezoekers. En Jan is bepaald niet de enige die dit beeld bij de Passiestonden probeert vast te houden.

Maar ook de andere concerten van het koor spreken hem zeer aan. Niet voor niets was hij vier jaar geleden lid van het toenmalige projectkoor voor het bijzondere concert ter gelegenheid van het Glazen Café in Vroomshoop. Geweldig om aan mee te doen! Dan is zingen echt een feest. De geweldige bevlogenheid van de vakman bij uitstek: dirigent en pianist Gezinus M. Veldman.  Jan voel je welkom in ons koor.


Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN