Glazen Café Concert één groot feest

dsc05560Het was zaterdag een geweldige happening met zo'n 170 zangers en heel veel toeschouwers in een afgeladen k.c. Irene. De prachtige uitkomst van een flinke voorbereiding. Vrijdagmorgen begon een ploeg hardwerkende mannen onder (bege)leiding van Henk Bosklopper al aan het bouwen van een gigantisch podium. Handig dat we mannen als Gerrit Reuvers en Gerrit Spoelman in ons koor hebben! Door het plaatsen van podiumelementen uit het depot van het Prins Bernhardfonds en door het liturgisch centrum deels te ontruimen konden voldoende stoelen worden geplaatst voor al die 170 mannen. Gerrit Jansen en Leo Haanstra zorgden voor sfeervolle verlichting tegen de achterwand van de kerk. De piano werd op een verhoging gehesen door Henk Bos en Jans Mollen en ook onze koorsolist Albert Wessels werd op een voetstuk geplaatst. Ook werd een plek vrijgehouden voor de jonge drummer Rogier Bonte en voor ceremoniemeester Dennis Jongeneel. Dirigent Gezinus Veldman kwam nog even kijken of alles in orde was, en dat was het. Arie Bos met zijn man- en vrouwschappen was een baken van rust in zo'n hectische periode van voorbereiding.

En toen werd het zaterdag 29 november. 's Middags om half 3 druppelen de eerste mannen al binnen voor de generale repetitie. Een plek zoeken op het podium, mannenkoor achteraan, projectkoor op de voorste rijen. De repetitie begint en gaat zoals vaak in een hoog tempo. Koppie erbij houden, is wel nodig. Maar er is ook tijd voor ontspanning, zeker als de Goedheiligman met zijn pieten ons een bezoek brengt en ons veel succes toewenst. Wij danken de Sint met een paar sinterklaasliederen.

Daarna aan de koffie of nog snel even naar huis en omkleden voor het juiste tenue, het mannenkoor in het eigen uniform met blauwe strik, het projectkoor in zwart en wit. Een mooi gezicht. Opstellen in de grote zaal van Irene, en daarna in twee lange rijen in ganzenpas door en langs het publiek het podium op. Het enthousiasme onder de toeschouwers is dan al groot. En dan begint het, met het machtige Conquest of Paradise. Het eerste daverende applaus. Dennis Jongeneel opent het concert en heeft met zijn onbevangen optreden de lachers op zijn hand. Vervolgens passeren vele nummers de revue, vaak gezongen door mannenkoor en projectkoor samen, maar ook met nummers van mannenkoor en projectkoor afzonderlijk. Grote indruk maken de intermezzo's. Albert Wessels zingt Imagine van John Lennon. Imagine all the people living life in peace... Stel je voor dat alle mensen samenleven in vrede. Wat past dit lied toch mooi bij deze middag voor het Glazen Café. En naar het eind van het programma laten Gezinus Veldman en Rogier Bonte horen wat ze in hun mars hebben als ze de 'Glazen Café Blues' laten horen, fenomenaal! Het programma nadert daarna zijn einde. Mull of Kintyre van Paul McCartney uit 170 kelen raast als een orkaan door de kerk, en Heal the World van Michael Jackson sluit het concert af. Heal the world, maak de wereld beter. Dat is wel heel toepasselijk voor dit Glazen Café Concert.

Nadat een enthousiast publiek de kerkzaal is uitgestroomd, gaat opnieuw een flink aantal mannen aan de slag. In razend tempo wordt het podium weer afgebroken, de vloer gestofzuigd en de stoelen weer op hun plek gezet. Hulde mannen! Zo sluiten we een perfecte dag prima af.
Binnenkort hopen we de financiële opbrengst van dit benefietconcert bekend te kunnen maken, en als dat even hoog scoort als het muzikale aspect, dan tekenen wij er meteen voor.

Voor foto's van Arend Gerritsen en Carola Meijerink ga naar: http://cmkvroomshoop.nl/index.php?option=com_rsgallery2&gid=26&Itemid=74
En voor twee filmpjes zie: https://www.youtube.com/watch?v=dbQ072_Z3Ng (concert) en https://www.youtube.com/watch?v=zzxAp3jMKOk (repetitie)

Nu op naar onze volgende concerten: donderdag 11 december ons Kerstconcert in de hervormde kerk te Daarle met als soliste Noortje van Middelkoop op panfluit. En daarna ons Nieuwjaarsconcert op zaterdag 17 januari in de hervormde kerk te Den Ham, met als solisten het trompetduo Arjan en Edith Post, sopraan Manon Arnold en drummer Joost Visser. Ongetwijfeld zult u onze eigen solisten Albert Wessels en Henjo Lemans ook wel enkele keren te horen krijgen. En voor Den Ham hebben we nog een extra verrassing in petto, maar die houden we vooralsnog 'onder de pet'.

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN