CMK_banner_02.jpg

njc2015 29De donderdag na het Nieuwjaarsconcert in Den Ham was een halve repetitie gepland. Voor de kerkdienst in de Baptistengemeente teVroomshoop a.s. zondag namen we de liederen door die we daar gaan zingen, en ook studeerden we  weer nieuw repertoire in.. Halverwege gingen de mannen aan de koffie én aan de borrel voor de jaarlijkse onderlinge nieuwjaarsreceptie. Gezinus Veldman maakte van de gelegenheid gebruik door samen met ons terug te blikken op het Nieuwjaarsconcert. Hij toonde zich in vele opzichten méér dan tevreden, en enkele onregelmatigheden werden gelukkig met de mantel der liefde bedekt.

Daarna kwam Henk Jansen aan het woord, die op humoristische wijze de vele hoogtepunten van het afgelopen seizoen de revue liet passeren. We kunnen met elkaar terugzien op een mooi zangjaar, waarbij het Glazen Café Concert in Vroomshoop een van de toppers was. Bijna 100 projectkoorleden zongen met ons mee in een afgeladen Irene, en de helft van deze mannen maakte opnieuw zijn opwachting bij het Nieuwjaarsconcert, waarbij ze zich als een soort 'flashmob' bij ons koor voegden aan het eind van het concert. Twee geweldige happenings. Ook kijken met we veel genoegen terug op twee Passiestondes, in Geesteren en Vroomshoop, en op twee optredens in Vriezenveen (de korendag in september en ons Najaarsconcert in oktober). Daarnaast werkten we meerdere malen mee aan kerkdiensten.

Ook voor 2015 staan er weer allerlei plannen in de steigers. We gaan onze Passiestonde drie keer uitvoeren, namelijk in de Pniëlkerk in Almelo, in de RK kerk te Geesteren en in k.c. Het Anker te Vroomshoop. Op de agenda staat ook de medewerking aan een dialectdienst in Vroomshoop, een bevrijdingszangdienst in Hoogeveen en een kerkdienst in de Weemelanden in Vriezenveen. Ertussendoor is een reis naar Diemelsee gepland, waar wij zijn uitgenodigd door onze Duitse vrienden van 'Die Liedertafel'. En... er zal nog wel wat bij komen.

Nog even nagenieten van het Nieuwjaarsconcert? Zie de foto's in het Fotoalbum!