CMK_banner_03.jpg

leroy thompsonEen zekere heer B.J. Sierink woont in de Burgemeester Bramerstraat in Hardenberg. Voor leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop beter bekend als….Jan Sierink! En zoals iedereen, heeft ook Jan Sierink in Hardenberg een buurman, Leroy Thompson.

Zoals de naam al doet vermoeden is Leroy Thompson geen Hardenberger van geboorte. Ook niet afkomstig uit Twente en ook niet uit Nederland, maar afkomstig uit, jawel, ... Jamaica. Een foto van hem, die hierbij getoond wordt, maakt dat duidelijk. Jan Sierink kwam met z’n buurman in gesprek en merkte dat Leroy heel graag zingt en beschikt over een fraaie stem met basklank. Leroy wilde voor de fun wel eens mee naar het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, maar dan zou hij het wel fijn vinden dat een vriend van hem ook mee mocht… Richard Wedderburn. Over hem vertellen we een volgende keer iets meer!!

En dus nam Hardenberger Jan Sierink beide vrienden mee op een donderdagavond naar een repetitieavond van het Mannenkoor. De gasten werden hartelijk welkom geheten door zowel de voorzitter van het koor, John de Vries, een gewone Hollander en de dirigent Gezinus Veldman, een echte Vroomshoper. Beide Jamaicaanse broeders genoten zichtbaar.

Leroy voelde zich vanaf het allereerste moment opgenomen in het koor. Een ervaring die hij lang niet overal opdoet. Leroy spreekt uitstekend Engels, maar inmiddels verstaat hij het Nederlands ook al redelijk goed en wisselt af en toe het Engels af met enkele zinnen in het Nederlands.
Het is voor hem geen probleem meer om de Nederlandse, dan wel Vroomshoopse, communicatie in het koor redelijk tot goed te volgen. En natuurlijk is het voor hem wel wat gemakkelijk, dat er nogal wat Engelstalige liederen in het koorrepertoire zijn opgenomen. Dat maakt het in ieder geval niet lastiger. Dat niet iedereen in het koor Engels spreekt begrijpt hij goed, maar juist daarom waardeert hij het heel erg dat iedereen in het koor hem het gevoel geeft dat hij echt in het koor opgenomen is.

Het zingen van mooie muziek en de fantastische manier waarop de koorleider Gezinus Veldman z’n 100 mannen meeneemt in het maken van geweldige muziek, hebben er ook toe bijgedragen dan Leroy Thompson al weer enkele keren aan een concert heeft meegedaan. Strak gekleed in het zwarte koorkostuum. We hopen, Leroy, dat je nog lang lid van ons koor zult zijn. God bless you!