CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

richard wedderburnRichard Wedderburn, geboren en getogen in Jamaica. De bakermat van de reggae. Reggae is een muzieksoort die afkomstig is van Jamaica. Eerst was op Jamaica de Amerikaanse muziek erg populair. Later begonnen muzikanten zelf met muziek te experimenteren. Reggae is in Nederland voor veel mensen verbonden met de inmiddels overleden Bob Marley. Met een religieuze achtergrond die zijn oorsprong vindt in Ethiopië! Zijn nummer One Love is overbekend.

In dat land waar veel mensen uit Afrika als slaaf gewoond hebben, is Richard Wedderburn geboren en getogen.  Zijn arbeidsverleden in Jamaica was de laatste tijd dat hij daar woonde sales- en marketingmanager. Na een periode van inmiddels 14 maanden in Nederland heeft Richard een A-status als vluchteling en woont in de wijk Baalder in Hardenberg. Als je met hem praat sta je er versteld van hoe goed Nederlands hij al spreekt in een korte periode. Naast vrijwilligerswerk, studeert Richard Wedderburn: Nederlands! De aanleg voor talen is in z’n genen geprogrammeerd.

En zingen, net als zijn vriend Leroy Thompson – ook afkomstig uit Jamaica en lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop - wordt je in Jamaica met de paplepel ingegeven. Samen met Leroy ging Richard mee met Jan Sierink uit Hardenberg. En nog steeds stappen de drie mannen elke donderdag in de auto om de rit naar Vroomshoop te maken waar intensief geoefend wordt uit een zeer gevarieerd repertoire. Juist dat is het wat Richard zo bijzonder vindt aan het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop.

Een koor dat, in zijn beeld, heel mooi zingt uit een heel uitgebreid en veelkleurig muziekaanbod. Vaak geniet hij ook ademloos van de tijdens de repetities van het koor door de dirigent en pianist Gezinus Veldman gespeelde diverse muziekstijlen. Richard kan redelijk muziek lezen en ervaart dat nu als een voordeel. Hij is niet zo afhankelijk van de 2e tenoren rondom hem. Hij ervaart de mannen in het koor als behulpzaam. Hij heeft met niemand een probleem, ook niet vanwege zijn huidskleur. Je voelt je in dit koor sterk verbonden, geaccepteerd zoals je bent.

Richard geniet nog maar lang van dit koor en zijn begenadigde en gave pianist. Van hem is nog veel te leren; niet alleen op het gebied van muziek.