CMK_banner_03.jpg

ton kassing Ook dat komt voor! Het overkwam ons nieuwe koorlid, de bas Ton Kassing, na zijn arbeidzaam leven in het Onze Lieve Vrouwengasthuis in Amsterdam. Ton Kassing is een geboren en getogen Amsterdammer. Woonde drie jaar geleden nog in Amsterdam-Zuid samen met z’n vrouw.
Zijn vrouw is trouwens afkomstig uit het fraaie Gorssel, gelegen aan de oostkant van de IJssel, in de Gelderse Achterhoek op een steenworp afstand van Lochem.  Zij kent dus het gevoel als je de IJssel over bent: “Ik ben weer thuis!!” En Ton voelt inmiddels ook wat het Oosten van het land voor mensen betekenen kan.

Tien jaar geleden liet hij een boot bouwen in Vriezenveen; en vertoefde dus regelmatig in deze contreien. En vaak werd er dan terugrijdend naar Amsterdam de behoefte besproken om uit te kijken naar een woning in het Oosten van de provincie Overijssel. Ruim drie jaar geleden ontmoette Ton zijn huidige buurman, Gerard Karsten, bouwondernemer uit Daarlerveen en inwoner van Vroomshoop. Gerard had nog wel een mooie woning aan de Puntkolk te koop. Kijken kost niks. Dus op een dag werd een appartement op de bovenste verdieping aan de Puntkolk in Vroomshoop bezocht.

Wat een ruimte; wat een licht en wat een uitzicht op het water van twee samenkomende kanalen in Vroomshoop. Het appartement werd gekocht en het proces van gewenning kon beginnen. Vanaf de allereerste dag hebben Ton en zijn vrouw zich thuis gevoeld op de plek waar ze nu al weer drie jaar wonen. Het huis, de plek, maar ook de bevolking, alles werkt mee om je echt thuis te voelen.

Aanvankelijk had Ton enige reserve om lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Met zijn katholieke achtergrond en zijn bestuurlijke betrokkenheid bij de Benedictijner Kloosterorde was het de vraag of hij wel bij dit koor zou passen. Jaren is hij lid geweest van een Byzantijns koor, dat de Gregoriaanse kerkmuziek beoefent!

Ook dat zou wel een overgang zijn! Maar niets bleek minder waar. Ook nu bleek dat die overgang er wel is, maar niet zo indrukwekkend  als je wel zou denken. De prachtige muziek die gebracht wordt met betekenisvolle teksten, zoals tijdens de Passiestondes sluiten prima aan. De mannen in het koor zijn vriendelijk en meelevend. De geweldige inzet en de bijzondere gaven van de dirigent, doen hem niet naar Amsterdam verlangen. Integendeel!!

Ton Kassing voel je welkom.