CMK_banner_03.jpg

alex van tebberenDonderdagavond 20 februari werd er bij hoge uitzondering niet gezongen op de gebruikelijke repetitieavond van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, maar vond de 64e ledenvergadering plaats in de grote zaal van kerkelijk centrum Irene. Voorzitter John de Vries leidde de vergadering met gevoel en verstand, en waar nodig ook met strakke hand. Dat was mede mogelijk omdat ons koor met tevredenheid terug kan kijken op het afgelopen jaar en vol verwachting vooruitblikt naar dit en volgend jaar.

In 2014 gaf ons koor diverse concerten, waarbij het Glazen Caféconcert in november er wel uitsprong. Bijna 100 projectkoorzangers zongen toen met ons mee en samen brachten we een daverend benefietconcert in Irene. De helft van deze projectkoorzangers was ook weer van de partij, als een soort flashmob, tijdens ons Nieuwjaarsconcert afgelopen januari, en tot ons genoegen heeft een aantal van hen besloten lid te worden van ons koor. Daarmee zitten we momenteel weer ruim boven de 100 leden. 
lucas hesselink
We keken ook terug op twee prachtige optredens in Vriezenveen (Grote kerk en Ontmoetingskerk) en op twee ontroerend mooie Passiestondes in de R.K. kerk in Geesteren en (de hervormde kerk) Het Anker in Vroomshoop. Ook dit jaar voeren we daar onze Passiestonde weer uit, en bovendien ook in de Pniëlkerk in Almelo. We worden daarbij terzijde gestaan door sopraankwartet Vocunita uit Den Ham en Leon Koppelman op panfluit uit Vriezenveen.

Er werd ook vooruitgeblikt naar september, wanneer ons koor afreist naar Diemelsee in Duitsland, op uitnodiging van ons partnerkoor Der Liedertafel aldaar. En daarna moet er hard gewerkt worden aan de activiteiten die in 2016 zullen plaatsvinden, want dan bestaat ons koor 65 jaar. Henk Bosklopper, voorzitter van de Actviteitencommissie, prees in zijn speech de vele leden die altijd weer klaar staan om hand- en spandiensten uit te voeren, daar waar dat nodig is.

henk lemansVoorzitter John de Vries en de bestuursleden Bert Benus en Gerrit Jansen stelden zich alle drie beschikbaar voor een volgende periode en daar bleek niemand bezwaar tegen te hebben. Aan het eind van de vergadering werden drie leden gehuldigd, onder toeziend oog van vele familieleden. Lucas Hesselink en Henk Lemans vierden hun 25-jarig jubileum, en Alex van Tebberen werd gehuldigd omdat hij al liefst 60 jaar lid is. Mannen, van harte gefeliciteerd!

Foto's van de ledenvergadering én van de jubilarissen zijn te zien in het Fotoalbum.