CMK_banner_04.jpg

cd via dolorosaDit jaar houden we drie keer een Passiestonde, namelijk in Almelo, Geesteren en Vroomshoop. Dit een uur durend concert omvat muziek en zang die helemaal past in de Veertigdagentijd. Er worden prachtige liederen gezongen, die misschien wel dezelfde sfeer oproepen als de bekende Mattheuspassion.

Dirigent en pianist Gezinus Veldman, de bedenker van de Passiestonde, wordt dit jaar muzikaal terzijde gestaan door het sopraankwartet Vocunita uit Den Ham (bestaande uit de dames Arike Breukelman, Elma Grimmerink, Erika Lambers en Rianne Seigers) en door Leon Koppelman op panfluit en afkomstig uit Vriezenveen.
Het koor zal samen met de solisten prachtige, ingetogen liederen zingen, zoals delen uit de Messe Brève van Gounod, de negro spiritual He never said a mumbling word, Bei Dir ist das Licht van Dietrich Bonhoeffer, en Benedictus uit The Armed Man van Karl Jenkins.

De eerste Passiestonde vindt plaats op vrijdag 27 maart in de Pniëlkerk, Rembrandtlaan 352 te Almelo. De entree bedraagt € 10,- waarbij de opbrengst volledig ten goede komt aan de instandhouding van deze wijkkerk. Kaarten hiervoor kunnen besteld worden via telefoonnummer 0546-810185 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op woensdag 1 april wordt de Passiestonde voor de derde keer opgevoerd in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius te Geesteren. Hier wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.
Op Witte Donderdag 2 april wordt de Passiestonde voor de 18e keer uitgevoerd in kerkelijk centrum Het Anker (de hervormde kerk) aan de Hoofdstraat te Vroomshoop. Ook hier wordt bij de uitgang een collecte gehouden.

Alle Passiestondes beginnen om 20.30 uur.

Het mannenkoor heeft de cd ‘Via Dolorosa’ opgenomen met uitsluitend passiemuziek. Deze cd kost slechts € 5,- en is verkrijgbaar na afloop van de drie Passiestondes. Mailen of bellen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 0546-642191.