CMK_banner_04.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-02-2019
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking Winterkraaien

Op 07-03-2019
20:00 uur - 21:30 uur

dick venemanDick Veneman was jaren geleden als zingende bas lid van ons Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Toen nog onder leiding van dirigent Alle Roodbergen. Gezinus Veldman zat als jong broekie achter de piano om de zangers muzikaal te ondersteunen.
Dick Veneman zat toen op de eerste rij bij de bassen naast Dick Steen. En nu…jaren later is dat zelfde plekje opnieuw de plek van Dick Veneman. Wie zei het ook al weer 'het kan verkeren`? Was dat niet een zekere Brederode?

Dick heeft goede herinneringen aan die tijd met Alle Roodbergen en Vroomshoopse bas Joop de Vries. Maar Dick had een probleem. Hij had twee hobby´s die hem dierbaar waren. Zingen en postduiven houden. Het ging vaak niet samen en dus meende Dick dat hij moest kiezen. En dat heeft hij gedaan. Hij koos voor de duiven en bedankte als lid van het koor. Jaren geleden werd bij Dick een longaandoening geconstateerd. De hoeveelheid kleine stofdeeltjes die duiven nu eenmaal produceren, moesten hem uiteindelijk, met pijn in het hart, doen besluiten om de duiven van de hand te doen.

En nu pakt Dick Veneman de draad van het mannenkoor weer op. Zingen vindt hij nog altijd mooi. Vooral het zingen van geestelijke liederen. Hij geniet van de muzikale capaciteiten van de eigen Vroomshoopse dirigent en pianist, de alom bekende Gezinus Veldman. Geprezen om zijn mooie sfeervolle muziek. Maar ook een man met het hart op de goede plaats. Gedreven, humoristisch en toch een natuurlijk leider. Dick voelt zich weer helemaal thuis op donderdagavonden bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Ook hij ervaart het zingen in het mannenkoor opnieuw als pure ontspanning. Geniet er nog lang van Dick Veneman!