CMK_banner_04.jpg

Bevrijdingszangdienst Hoogeveen

hoofdstraatkerk extern

Zondagavond 3 mei trokken zo'n 75 leden van ons koor richting Hoogeveen. Op uitnodiging van de Hoofdstraatkerk aldaar waren we uitgenodigd mee te werken aan een Bevrijdingszangdienst. Onder leiding van onze gewaardeerde dirigent Gezinus Veldman brachten we een gevarieerde bijdrage die geleidelijk overging van religieuze muziek in Vaderlandse liederen.

We begonnen met een mooi lied in het dialect: Noar Oe kan ik hen. Ook Hymn to the fallen en Bevrijding pasten prima bij het thema van deze avond. Daarna werd onze bijdrage uitbundiger met o.a. Good News en Heartland. We eindigden met de medley Wij leven vrij met een keur aan Vaderlandse liederen zoals Wij willen Holland houden, Waar de blanke top der duinen en Voor Neerland een lied op een krachtige toon.

Ook de samenzang bevatte Vaderlandse liedjes als De zilvervloot, Langs berg en dal en  In naam van Oranje. De Bevrijdingszangdienst eindigde met het gezamenlijk zingen van het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus.

We kunnen terugzien op een geslaagde avond met een bijna volle kerk, en uit de reacties na afloop valt af te leiden dat onze inbreng zeer op prijs werd gesteld.