CMK_banner_03.jpg

buitenpodiumDonderdagavond 11 juni vanaf 19.45 uur gaat het Chr. Mannenkoor Vroomshoop het theater van Het Punt uitproberen. En ook het buitenpodium wordt vanaf 21.15 uur uitgetest door het mannenkoor, mits de weersomstandigheden goed zijn.

Over het algemeen zijn theaterzalen niet zo geschikt voor (mannen)koorzang (de akoestiek is vaak nogal vlak), maar in februari volgend jaar staat een grote productie op stapel. Want dan wordt op initiatief van de St. Levend Vroomshoop de theaterproductie De Winterkraaien uitgevoerd, naar het boek van Aar van de Werfhorst.  Winterkraaien, zo noemden de mensen de veengravers die in de schemer huiswaarts keerden. Het verhaal van deze mannen, die als grote, zwarte, zwijgende vogels door het troosteloze land van weleer liepen, gaat herleven in Het Punt, met vertellingen en filmbeelden, en met muziek en mannenkoorzang. Afhankelijk van de ervaringen tijdens deze open repetitie zal de wijze waarop het mannenkoor meewerkt aan deze theaterproductie, verder worden vormgegeven.

Iedereen die deze open repetitie wil meemaken, is van harte welkom, zowel in de theaterzaal, als later op het plein.  De toegang is gratis.