CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Donderdagavond 11 juni testte het mannenkoor het theater van Het Punt uit, en na de pauze ook het buitenpodium. Het is altijd nuttig om te weten hoe de akoestiek in allerlei locaties is, maar in dit geval was dat extra van belang, omdat het voornemen bestaat op 26 en 27 februari 2016 (ja, dat duurt nog even...) in het nieuwe theater van Vroomshoop de theaterproductie De Winterkraaien uit te voeren, naar het boek van Aar van de Werfhorst, over het armoedige leven en werken in onze omgeving, vroeger in het veen.

Nou, dat hebben we geweten. Eerst met zijn allen op het podium in het theater, waarbij onze solist Albert Wessels van links naar rechts werd gestuurd om de beste positie voor hem te vinden, en waarbij technici en andere deskundigen laag en hoog, links en rechts in de zaal het geluid wat het mannenkoor voortbracht, probeerden te interpreteren. Waarbij de dirigent ons allemaal naar de achterliggende oefenruimte van De Harmonie dirigeerde om te testen hoe daar het geluid was. Waarbij het ruimschoots aanwezige publiek om een objectief oordeel werd gevraagd, en ook werd verzocht af en toe mee te zingen met het koor.

Aan het eind van de eerste helft van de repetitie mocht iedereen eerst zijn eigen stoel naar het buitenpodium sjouwen, en daarna pas aan de koffie. De pianosjouwers hadden nauwelijks rust, want de piano moest eerst náár Het Punt, in de pauze vanuit Het Punt op dat podium, en na afloop weer terug naar k.c. Irene, onze thuislocatie, worden getransporteerd.

Na de pauze buiten verder onder prachtige weersomstandigheden. Eerst testen hoe het zingen en spelen op het podium beviel. De dirigent was al snel van mening dat het vóór het podium beter klonk dan óp het podium, dus zangers én piano moesten afdalen naar het normale straatniveau. Ook hier bleven vele toeschouwers naar ons luisteren en soms meezingen. En zoals een bezoekster meldde: "Prachtige avond gehad, met het mooiste weer dat je maar wensen kon en op het laatst floten de merels ook nog mee!" Dat kunnen we alleen maar volmondig onderschrijven!