CMK_banner_04.jpg

Het mannenkoor is aan zijn zomervakantie begonnen. Behalve dan onze papierverzamelaars, want die staan ook in de eerste zaterdagochtend van de maand (4 juli, 1 augustus en 5 september) als vanouds, weer of geen weer, bij de inzamelpunten op de parkeerplaatsen aan De Dreef, bij de fysiotherapie De Haere en bij de Jumbo/Lidl. Lukt dat niet, deponeer dan uw oud papier in onze vaste container op de parkeerplaats van de Larcom, tussen de brandweerkazerne en de studio van DeltaFM.

Donderdag 27 augustus is de eerstvolgende repetitie. En dat er gerepeteerd moet worden, dat is wel duidelijk, want er staat veel op stapel voor dit en volgend jaar. Om te beginnen een koorreis in september naar Diemelsee in Duitsland, dit op uitnodiging van ons partnerkoor ''Die Liedertafel' uit Adorf. Na de koorreis mag het koor meteen weer aan het werk, want op zaterdag 10 oktober vindt er een Volkorenconcert plaats in de dorpskerk te Den Ham met liefst 400 zingende mannen. Alle koren van dirigent Gezinus Veldman doen hieraan mee. Het jaar wordt afgesloten op vrijdag 18 december met een Kerstconcert in de hervormde kerk in Daarle.

In 2016 bestaat het koor 65 jaar. Dat wordt gevierd met enkele bijzondere activiteiten. Die zijn deels bekend. We starten op zaterdag 16 januari met een feestelijk Nieuwjaarsconcert in de dorpskerk te Den Ham. Daarna richten we ons op de uitvoering van de theaterproductie De Winterkraaien in Het Punt te Vroomshoop, op initiatief van de St. Levend Vroomshoop. Op dit moment zijn voorstellingen gepland op 26 en 27 februari. In maart voert het mannenkoor weer zijn prachtige Passiestonde op, op woensdag 23 maart in de RK kerk te Geesteren en op donderdag 24 maart in k.c. Het Anker te Vroomshoop.

Na de zomervakantie 2016, dat duurt dus nog even, staat deelname aan een korenfestival in Vroomshoop gepland, onder auspiciën van de Lionsclub Twenterand. Daarna in oktober 2016 een Najaarsconcert samen met muziekvereniging Beatrix in de gereformeerde kerk te Bergentheim, en dan in december een Kerstconcert in k.c. Irene te Vroomshoop, samen met een Kerstvrouwenkoor. Dus opnieuw een projectkoor, maar dan deze keer met (jonge)dames. We komen er later uitgebreid op terug, maar wie zich niet kan bedwingen kan zich nu al opgeven door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wensen u allen een mooie zomervakantie, en graag weer tot ziens en horens bij een van onze concerten!