CMK_banner_04.jpg

Ons mannnenkoor beleeft dit jaar een bijzondere start, met hoop en verwachting, met verdriet en plezier. Op donderdag 27 augustus begonnen de repetities weer en heel plezierig was dat zich drie aspirant-leden meldden. Aan hun reactie na afloop van de repetitie te horen komen ze terug en dat is heel fijn! Wilt u ook meezingen? Er passen er nog wel meer bij!

Afscheid hoort ook bij het leven, en dat betekent dat we deze week afscheid moeten nemen van een van onze oud-leden, Roel Meerlo. Wij mogen zingen op zijn uitvaartdienst.

Samen met de Stichting Levend Vroomshoop bereiden we ons voor op de theaterproductie De Winterkraaien, gebaseerd op het gelijknamige boek van Aar van de Werfhorst. Het boek verhaalt over leven en dood van zeven 'winterkraaien', eenvoudige veenarbeiders die na een dag van hard werken in het veen jammerlijk verdronken. Hun levensverhaal herleeft weer in twee of drie voorstellingen in Het Punt, eind februari 2016, waarbij prachtige filmbeelden, ontroerende vertellingen en sonore zang van het mannenkoor elkaar zullen versterken in een indrukwekkende voorstelling. Dirigent Gezinus Veldman heeft speciaal hiervoor nieuwe muziek gecomponeerd en de komende maanden zullen we die ons als koor eigen moeten maken. Daaraan voorafgaand moest opnieuw het geluid in het theater van Het Punt worden getest, dat nu eenmaal beter geschikt is voor microfoon-zang dan voor akoestische zang. De test lijkt geslaagd en het gaat goedkomen!

Eind deze maand gaat het bijna voltallige mannenkoor een weekend op bezoek bij ons partnerkoor Die Liedertafel in Adorf in de Duitse gemeente Diemelsee. Een hele operatie om al die mannen, vaak samen met hun partners, daarheen te vervoeren, onderdak te bieden en van voedsel te voorzien. Bovendien moet daar uiteraard gezongen worden, misschien ook wel tijdens de boottocht over de Edersee...

En al snel daarna treden we op zaterdag 10 oktober aan in de dorpskerk in Den Ham, samen met de andere koren van dirigent Gezinus Veldman: het Ommer Mannenkoor, het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor en het Groot Nederlands Mannenkoor. Liefst 400 mannen zullen u toezingen. We hebben een beperkt aantal entreekaartjes beschikbaar (€ 10,-), dus klop snel aan bij een van onze koorleden of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.