CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

groepsfotoDe leden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop waren samen met hun partners het afgelopen weekend te gast bij MGV Die Liedertafel uit Adorf bij Diemelsee, het koor waarmee al 36 jaar vriendschappelijke banden worden onderhouden. Een gezelschap van bijna 150 mensen vond een gastvrij onthaal in dit deel van Sauerland.

Vrijdagavond werd het gezelschap  onthaald op een muzikaal en cabaretesk optreden van de Duitse gastheren. Zaterdag was het tijd voor ontspanning met een bezoek aan het imposante slot Arolsen. In 1858 werd hier Emma van Waldeck-Pyrmont geboren, bij ons beter bekend als koningin-regentes Emma. ’s Middags volgde een boottocht over de Edersee. Zaterdagavond vond een gezamenlijk concert plaats met de mannenkoren uit Adorf en uit Wirmighausen.
Zondag werd meegewerkt aan een kerkdienst/concert in de St. Johannis Kirche in Adorf. Na een afsluitend diner, een groepsfoto en een gezamenlijk gezongen afscheidslied op het plein in Adorf werd de terugreis naar Vroomshoop en Den Ham weer aanvaard.

Volkorenconcert
En daar wordt al weer snel vooruitgekeken naar het volgende concert, want op zaterdagavond 10 oktober geven alle vier koren van dirigent Gezinus Veldman een gezamenlijk Volkorenconcert in de dorpskerk in Den Ham. Liefst 400 mannen zingen het publiek dan toe. Solisten zijn de tenor Reza Ranjazmay, het trompetduo Arjan en Edith Post en organist Aarnoud de Groen. Kaarten à € 10,- voor dit concert zijn verkrijgbaar bij de koorleden of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Arend Gerritsen