CMK_banner_04.jpg

Het lijkt wel of het ieder jaar mooier wordt

repetitie met de solisten"Het lijkt wel of het ieder jaar mooier wordt", verzuchtte een bezoekster gisteravond na afloop van het Kerstconcert van ons koor in de Hervormde kerk in Daarle. En ook uit vele andere reacties bleek dat de bezoekers het concert zeer op prijs hebben gesteld.

In een bijna volle kerk liepen zo'n 90 koorleden op deze warme vrijdagavond op 18 december 2015 de kerkzaal in, onder begeleiding van de volle trompetklanken van koorlid Henjo Lemans, ondertussen Al wie dolend in het donker zingend. Het koor bleek bepaald niet dolend, want het bleek meteen al goed op dreef met het gedragen gezongen 'Licht in onze ogen', met daarna een lichtvoetige uitvoering van 't Is geboren het Goddelijk Kind.

Violist Hrayr Ter Sargsyan uit Vriezenveen vertederde de luisteraars met zijn prachtige vioolmuziek, in de vorm van een aantal solo's met pianobegeleiding van Gezinus Veldman, maar ook ter ondersteuning van de koorzang. Dat bleek bijvoorbeeld een mooie combinatie bij het lied Dormi, een slaapliedje van Frans Schubert.

repetitie van het koor

Dat het koor ook moderne kerstliederen aankan, liet het horen bij de vertolking van Happy Christmas van John Lennon en het universele Heal the world van Michael Jackson. Een eigen compositie van Gezinus Veldman was het up-tempo gezongen Going to Bethlehem. Dat werd gevolgd door het Spaanse kerstlied El Nacimienta. Het koor zong ook het recent ingestudeerde Christmastime is here van Bebo Norman, waarvan Daarle dus de primeur beleefde. Aansluitend klonk een minstens even mooi lied, Christmastide, speciaal geschreven voor de wereldberoemde zangeres Jessye Norman, maar nu gezongen door het mannenkoor uit Vroomshoop... Koorsolist Albert Wessels nam o.a. Cantique de Noël voor zijn rekening en dat deed hij meer dan voortreffelijk. Traditiegetrouw werd het concert in een donkere kerk afgesloten met het Stille Nacht, waarna de bezoekers onder het gebeier van de kerkklokken de donkerte van Daarle opzochten, op weg naar hun warme huis. 

Onze dirigent Gezinus Veldman heeft er opnieuw voor gezorgd dat wij als koor en als bezoekers een prachtig kerstconcert mochten beleven. Zijn unieke pianospel en de inspirerende wijze waarop hij leiding geeft aan het koor doet ook ons verzuchten: het lijkt wel of hij ieder jaar beter wordt!

Foto: Ons koorlid Arend Gerritsen maakte enkele foto van de repetitie, voorafgaand aan het concert.