CMK_banner_03.jpg

Hartverwarmend Nieuwjaarsconcert in winters Den Ham

Nieuwjaarsconcert 2016Ondanks het winterse weer kwamen zaterdagavond 16 januari toch vele honderden bezoekers naar de hervormde kerk in Den Ham om te genieten van het Nieuwjaarsconcert van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop. En daar kregen ze geen spijt van want het koor was weer geweldig op dreef. Solist Ard Kamphuis was de ster van de avond met zijn krachtige baritonstem. Maar ook het vocaal ensemble Reggevier uit Rijssen liet horen wat het in zijn mars had. Al deze mannen, onder leiding van dirigent/pianist Gezinus Veldman, bezorgden de bezoekers een mooie avond.

Zoals altijd begon het concert met de opkomst van het koor, dat wandelend door de kerk het publiek een voorspoedig nieuwjaar wenste. Na de opening door voorzitter John de Vries opende het koor met de Zegenbede, gevolgd door Licht in onze ogen en Hope for the world. Reggevier en Ard Kamphuis toonden voor de eerste keer hun kwaliteiten, steeds met passende begeleiding van Gezinus Veldman op de vleugel. Het zeer gedragen gezongen Benedictus, uit The Armed man van Karl Jenkins, was ontroerend mooi.

Halverwege was plek ingeruimd voor een Russisch lied, en ook Oostenrijks-Hongaarse invloeden waren merkbaar in het Wolgalied van Franz Lehar. Aan het eind van het programma kwam verschillende liederen voorbij uit de Top-2000, zoals de Pianoman van Billy Joey, Memory uit de musical Cats van A.L. Webber en We are the world van Michael Jackson. Het klapstuk, en dat dan ook letterlijk, was Funiculi Funicula, een Napolitaans volkslied op muziek van Luigi Denza. En zo eindigde dit hartverwarmende concert in winters Den Ham.

Het mannenkoor gaat zich nu richten op de uitvoering van De Winterkraaien, dat liefst vier keer wordt opgevoerd in theater Het Punt in Vroomshoop. Een vijfde voorstelling wordt overwogen. Mail daartoe naar de organisatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.