CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

winterkraaien

Ons mannenkoor werkt mee aan een heel bijzonder en uniek project, namelijk de theaterproductie De Winterkraaien. Het is de artistieke ‘vertaling’ van het boek van Aar van de Werfhorst over het harde leven en het droevige einde van zeven veenarbeiders die verdrinken in de vaart nabij Beerzerveld. Winterkraaien werden ze genoemd, omdat hun gestalten, voor en achter een stobbe meetorsend, in de schemer huiswaarts kerend, leken op de zwarte vogels. De voorstelling beschrijft en bezingt hun leven en dat van hun vrouwen, in het veengebied waar veel mensen uit onze streek zo vertrouwd mee zijn.

Op 26 en 27 februari en op 4 en 5 maart levert ons koor een wezenlijke bijdrage aan vier voorstellingen voor uitverkochte zalen in het nieuwe theater Het Punt te Vroomshoop. Onze dirigent Gezinus Veldman componeerde de prachtige, weemoedige muziek, soms met gregoriaanse invloeden vanwege de connectie die in het boek gelegd wordt met het verdwenen klooster in Sibculo.

Nee, het wordt geen musical, geen concert, geen film en ook geen verhalenavond. Tegen de achtergrond van filmbeelden van het ruige land, de hutten, het veen, de beken en vaarten, gemaakt door cameraman Ruud Dilling van RTV Oost, zingt ons koor liederen over de winterkraaien en hun vrouwen. Arie Jansen en Gerrit Dannenberg schreven de liedteksten. U hoort de in Nederland bekende oud-Vroomshoper bas-bariton Nanco de Vries, u hoort Geerhard Abma uit Den Ham op trompet en natuurlijk speelt ook Gezinus Veldman zelf. Henk Nieboer fungeert als voice-over. Daartussendoor vertelt Thea Kroese in het dialect de verhalen van de levens van de zeven winterkraaien, die aan het begin van het boek verdrinken tijdens een heftige novemberstorm in het kanaal nabij Beerzerveld. Een theatervoorstelling, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis.

Een vijfde voorstelling wordt overwogen, belangstellenden kunnen daartoe mailen of bellen naar de Stichting Levend Vroomshoop, die verantwoordelijk is voor de organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , telefoon 0546-642191. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro.