CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

ZaterdagochtendrepetitieHet mannenkoor zit volop in de voorbereiding voor de vier uitverkochte voorstellingen over De Winterkraaien op 26 en 27 februari en op 4 en 5 maart in de theaterzaal van Het Punt te Vroomshoop. Naast de vaste repetitie op donderdagavond wordt er nu ook elke zaterdagochtend geoefend om het speciaal hiervoor geschreven en gecomponeerde repertoire onder de knie te krijgen.

De rol van het mannenkoor bij deze vier voorstellingen is anders dan gebruikelijk. Bij een concert voert de zang van ons koor de boventoon, bij deze uitvoeringen is het koor onderdeel van een groter geheel, waarin Thea Kroese de verhalen over de zeven winterkraaien zal vertellen, waarin bariton Nanco de Vries en trompettist Geerhard Abma hun muzikale bijdrage zullen leveren, waarin sfeervolle filmbeelden worden vertoond van cameraman Ruud Dilling van RTV Oost, met als voice-over de stem van Henk Nieboer. 

Thea KroeseWat gelukkig niet verandert is dat het geheel onder leiding staat van onze dirigent Gezinus Veldman. En vanmorgen kwam Thea Kroese luisteren hoe ver wij inmiddels gevorderd zijn met het instuderen van de muziek, en dat leek haar niet tegen te vallen. Zij gaf ons een beeld hoe haar bijdrage eruit zal zien en hoe dat samenvalt met onze koorzang. Schitterend! Nu we de stukken beter leren kennen, zien en horen we de pracht, de kracht en de diepte van het verhaal De Winterkraaien! Het grijpt je aan en dat hopen we ook, samen met Thea en de solisten, te bereiken met het publiek.

Foto's: Arend Gerritsen.