CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

Het is 11.17 uur op zaterdagochtend 13 februari 2016. Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop repeteert in de grote zaal van kerkelijk centrum Het Anker. De repetitie is in volle gang, het repertoire voor de vier voorstellingen van De Winterkraaien wordt ingestudeerd. Daartoe worden extra repetities gehouden, naast de vaste repetitieavond op de donderdagen in k.c. Irene.  

Te gast is Thea Kroese, die tijdens deze vier voorstellingen de verhalen zal vertellen van de zeven winterkraaien, die zo jammerlijk verdronken in de vaart tussen Beerzerveld en Vroomshoop. De verhalen die ook meesterlijk naar voren komen in de liedteksten die zijn geschreven door Gerrit Dannenberg en Arie Jansen, óók aanwezig op deze heldere winterdag. De liedteksten die inmiddels zijn opgenomen in een fraai geïllustreerd programmaboekje van maar liefst 24 pagina's.


De gasten komen een uurtje luisteren hoe hun teksten inmiddels klinken, op muziek gezet door onze dirigent Gezinus Veldman en gezongen door ons koor. We hebben de indruk dat ze tevreden zijn, om het eufemistisch uit te drukken.

De liederen klinken elke week beter, en als de techniek ons niet in de steek laat in Het Punt, dan worden het vier prachtige uitvoeringen.
Het wordt geen musical, geen concert, geen toneelstuk. Het wordt een weemoedige en melancholieke avond over leven en dood in de streek waar veel van onze (groot)ouders zijn geboren en opgegroeid, over de armoede van toen en de bitterheid van het bestaan, over de verbinding met het oude klooster in Sibculo. 'Zeven winterkraaien zijn van huis vertrokken, op die kille, kille noodlotsdag, zeven winterkraaien, en geen die hen nog levend zag....'

Foto's: Arend Gerritsen