CMK_banner_02.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 25-10-2018
20:45 uur

Volgende concert/medewerking

Theatervoorstelling De Winterkraaien

Op 01-11-2018
20:15 uur

De WinterkraaienNa vier zeer succesvolle uitvoeringen in Het Punt in Vroomshoop verhuizen de winterkraaien naar Hardenberg, waar op vrijdag 30 september de vijfde voorstelling van de Winterkraaien zal plaatsvinden in theater De Voorveghter. Bijna 300 belangstellenden hadden zich al weer gemeld voor een vijfde keer. Alle hoofdrolspelers bleken die vrijdagavond beschikbaar en ook het bestuur van ons koor heeft zich bereid verklaard weer mee te willen werken.

Ons mannenkoor, bas-bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel laten u daar op indringende wijze de muzikale vertolking beleven van het bekende boek van Aar van de Werfhorst over De Winterkraaien. Zeven winterkraaien, zeven veenarbeiders die in 1896 werkten in het immense veengebied tussen Gramsbergen en Vroomshoop, tussen Sibculo en de Lemelerberg, en die op weg naar huis verdronken in de vaart. De bekende Thea Kroese vertelt meeslepend de verhalen van deze mannen en hun gezinnen, tegen de achtergrond van prachtige filmbeelden. Onze getalenteerde dirigent en componist Gezinus Veldman schreef alle muziek en levert een topprestatie door dit alles in een aangrijpende voorstelling van anderhalf uur samen te brengen. Het is geen film, geen toneelstuk, geen musical, geen concert. Het is alles!

De entreeprijs bedraagt € 16,00 en de voorstelling begint op 30 september om 20.15 uur. Heeft u belangstelling? Meld u dan aan via de organiserende stichting Levend Vroomshoop, e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.