CMK_banner_04.jpg

Henk Bos en Henk BosklopperDonderdagavond 21 april werd er bij hoge uitzondering niet gezongen op de repetitieavond van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, maar vond onder voorzitterschap van John de Vries de 65e ledenvergadering plaats in kerkelijk centrum Irene.

We kunnen terugkijken op een mooi verenigingsjaar, waarbij de medewerking aan vier uitverkochte voorstellingen van De Winterkraaien in de theaterzaal van Het Punt ongetwijfeld een van de hoogtepunten was. Op vrijdag 30 september staat in de Voorveghter in Hardenberg een vijfde voorstelling gepland, die ook al weer uitverkocht is. Overwogen wordt nu een extra voorstelling te organiseren op zaterdag 1 oktober. Onze dirigent Gezinus Veldman ontving vanwege zijn grote en inspirerende rol bij dit project een cultuur-award van de Provincie Overijssel.

Een tweede hoogtepunt was ongetwijfeld de koorreis in september naar het Duitse Diemelsee, waar we op uitnodiging van het partnerkoor Die Liedertafel een paar prachtige en gedenkwaardige dagen beleefden. 

Het koor kijkt verder terug op een aantal geslaagde concerten. Zoals elk jaar trok het Nieuwjaarsconcert in Den Ham weer veel bezoekers, en de Passiestonde werd drie keer uitgevoerd in Almelo, Geesteren en Vroomshoop. Heel indrukwekkend was ook het Volkorenconcert in Den Ham, waaraan alle koren van dirigent Gezinus Veldman meewerkten. Daardoor ontstond één groot koor van 400 zingende mannen. In Daarle werd een stijlvol Kerstconcert verzorgd, samen met violist Hrayr Ter-Sargsyan uit Vriezenveen, en uit onze eigen gelederen Henjo Lemans op trompet en bariton Albert Wessels.

Eind dit jaar worden twee projectkoren gevormd. Op 19 november worden mannen gevraagd mee te zingen in een benefietconcert ten behoeve van het laatste Glazen Café. Op 22 december wordt ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van ons koor in Vroomshoop een groot Kerstconcert gehouden, samen met een kerstvrouwenkoor. Mannen en vrouwen kunnen zich nu al opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.

De bestuursleden Klaas Dragt, Fred van Essen, Herm Nieuwlaar en Rien van der Veen werden allen herkozen. Aan het eind van de vergadering werden twee leden gehuldigd. Henk Bosklopper vierde zijn 25-jarig jubileum, en Henk Bos werd gehuldigd omdat hij al 50 jaar lid is. Jubilaris Jan Voortman wordt later in het zonnetje gezet.