CMK_banner_03.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 21-02-2019
19:45 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking Winterkraaien

Op 07-03-2019
20:00 uur - 21:30 uur

Jan VoortmanOns mannenkoor bestaat dit jaar 65 jaar. Dit jubileum werd zaterdag 28 mei ontspannen gevierd samen met vele (oud)koorleden en hun partners in een tot feestzaal omgetoverde schuur van koorlid en veeboer Jans Kamphuis. De Activiteitencommissie had veel zorg besteed aan voorbereiding en aankleding en met behulp van veel vrijwilligers was dat uitstekend gelukt. Jan Kamphuis bleek zijn hele familie te hebben ingeschakeld om er een mooi feest van te maken en hen komen dan ook grote complimenten toe. De kunstzinnige leden van het koor hadden hun kunstwerken uitgestald, Jan Kamphuis vertelde boeiend over het boerenleven, Henk Jansen toonde aan dat hij behalve mooi zingen ook goed praten kan, en een groep nieuwe koorleden kwam zingend terug op een van de hoogtepunten van dit jubileumjaar: de medewerking aan liefst zes uitvoeringen van de theaterproductie De Winterkraaien, vier keer in theater Het Punt te Vroomshoop en op 30 september en 1 oktober a.s. in de Voorveghter in Hardenberg. Liefhebbers voor deze overweldigende combinatie van muziek, zang, voordracht, licht en film kunnen kaartjes verkrijgen via de Voorveghter. Niet te lang aarzelen, want ze zijn al weer bijna uitverkocht.

Sculptuur

kunstwerkVoorzitter John de Vries mocht bariton Jan Voortman huldigen die al 40 jaar lid van het koor is. En ook Gezinus Veldman werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarige verbondenheid met ons koor, de eerste jaren als pianist, later ook als dirigent. Hij ontving een fraaie glassculptuur vervaardigd door ons creatieve koorlid Henk van der Vegt.

Het jubileumjaar wordt uiteraard ook gevierd in de vorm van concerten, en samen met de bevolking. Na de vakantie staan behalve De Winterkraaien deelname aan het korenfestival Twenterand Zingt op het programma, een Najaarsconcert in Bergentheim samen met de 70-jarige muziekvereniging Beatrix, een benefietconcert samen met een mannenprojectkoor ten gunste van het laatste ‘Glazen Café’ in Vroomshoop, en een Kerstconcert samen met een vrouwenprojectkoor. Liefhebbers voor de projectkoren kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0546-642191.