Welke invloed heeft familie op een koorlid?

Nou daar kan Erik van Laar over meepraten. Erik is nu een half jaar lid van ons koor. Ja… hij ging wel vaak naar een concert van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop, en soms naar een kerkdienst waar het koor aan meewerkte, maar lid van een mannenkoor worden? Het zat er bij Erik niet in. Nee, de voetbal in Vroomshoop dat interesseerde hem veel meer. En als je elke dag als bouwvakker 'over ver' moet werken, heb je ’s avonds niet zo’n 'wille' meer om de hele avond strak te moeten opletten om tonen van muziek te leren zingen. Nee, Erik werd lid van de Supportersvereniging van de Vroomshoopse Boys. Werd daar bestuurslid. En dat vond hij meer dan genoeg. 

Maar wat gebeurde? Op de voetbal ontmoette Erik nog al eens Jan de Ruiter. Laat Jan nou ook lid van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop geweest zijn! “Erik man, je kunt vast wel zingen. Waarom word je geen lid van het Mannenkoor in Vroomshoop? ’t Is zo leuk daar; ’t is vast wat voor je!” Nee, Erik was liever thuis. 

Toen begon de familie zich te roeren.  Ome Frits van Laar, ome Jan van Laar, ome Rits van der Woude en neef Albert Wessels. De meest indrukwekkende leden van het koor begonnen aan Erik van Laar te trekken. En toen kwam het projectkoor in december 2016 voor de laatste keer in beeld voor het Glazen Café in Vroomshoop. En Erik kon de verleiding van de hele familie niet meer weerstaan en deed mee met dit projectkoor. Hij vond het prachtig! En …hij werd lid van ons koor. 

Bijzonder bij hem is ook, dat hij net als de rest van de familie Van Laar, heel erg trouw aanwezig is op de repetities. En mooi dat hij het zingen vindt! En fijn dat hij de sfeer in het koor vindt. Vanaf het allereerste moment voelt hij zich meer dan thuis tussen de bassen van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. "Zoek maar een plekje", werd tegen hem gezegd en daar staat hij dan tussen de bassen om te genieten van de muzikale kwaliteiten en de vriendelijke omgang met de leden van de dirigent: Gezinus Veldman…….ook uit Vroomshoop. Waar de familie al niet goed voor is. Erik voelt zich welkom bij het koor met dank aan de familie!

Nog geen account? Registreer!

INLOG KOORLEDEN