CMK_banner_01.jpg

Volgende repetitie

Repetitie

Op 20-06-2019
19:00 uur - 22:00 uur

Volgende concert/medewerking

Medewerking De Groene Jager

Op 22-06-2019
18:30 uur

Aalt de Boer

Aalt de Boer is naast zijn hobby als natuurfotograaf, een enthousiast zanger. Vooral mannenkoren vindt hij prachtig. Als jongen van 19 jaar liet hij zich op advies van zijn moeder die al jaren in een oratoriumkoor als alt zong, zich verleiden om lid te worden van het Almelo’s Christelijk Mannenkoor met als dirigent Jacques Reuland. Later kwam dit koor onder leiding te staan van de overbekende organist en dirigent Klaas Jan Mulder uit Kampen. In 1969 gaven zij in de Doelen in Rotterdam met 600 zangers een concert onder leiding van Klaas Jan Mulder met aan het orgel Feike Asma. Al deze zangers kwamen van de mannenkoren Door Eendracht Verbonden (Kampen), De Lofzang (Heerde), Sursum Corda (Enschede) en het Almelo’s Chr. Mannenkoor. Al deze koren werden destijds geleid door Klaas Jan Mulder en dit unieke concert is zelfs op de radio door de NCRV in 1969 uitgezonden.

Toen Aalt de Boer in 1968 in de Gereformeerde Gemeente in Almelo trouwde met zijn in 2011 helaas overleden vrouw speelde Klaas Jan Mulder ook daar op het kerkorgel. Jawel, de psalmen werden nog gezongen op hele noten. Het uitleidende orgelspel voor het bruidspaar was psalm 150 uit de Kerstsuite van Jan Zwart. Maar Klaas Jan Mulder speelde ook bij het huwelijk van zijn dochter in de Grote Kerk in Naarden en bij het huwelijk van zijn zoon in de Grote Kerk in Borne. Uiteindelijk bood het  Almelo’s Chr. Mannenkoor dat later onder leiding van Jos Franken uit Poeldijk kwam te staan te weinig voldoening, want volgens Aalt gingen ze te veel op de Latijnse toer. Daarna heeft hij nog circa 10 jaar gezongen bij het Noorder Mannenkoor in Rijssen olv Hennie Slettenhaar. 

Door ziekte van zijn vrouw heeft hij 15 jaar tijdelijk niet meer gezongen maar is later lid geworden van de Lofzang in Heerde. De Lofzang met als dirigent Jacob Schenk bleek voor Aalt de Boer ook een brug te ver, waarbij de afstand tussen Almelo en Heerde toch wel een barrière was. Het Christelijk Gemengde Zangkoor “Loof den Heer” uit Notter onder leiding van Jan Quintus Zwart sluit de rij van koren, waarvan hij nog steeds lid is, maar de sound van een mannenkoor heeft zijn voorkeur.

En toen kwam het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop zomaar in beeld. Het was voor de ervaren Aalt de Boer een plezierige ontdekking. Drie keer bezocht Aalt de Boer een concert van het koor. Hij werd getroffen door prachtige zang van de solist van het koor: Albert Wessels. Maar ook de geweldig mooie koorklank was voor Aalt een openbaring. 

Aalt de Boer geniet van het virtuoze pianospel van dirigent Gezinus M. Veldman. Heeft bewondering voor de geduldige en ontspannen manier waarop hij het koor naar een kwalitatieve hoogte brengt. Aalt is getroffen door de vriendelijkheid van koorleden en de saamhorigheid in het koor. Hij vindt het zingen bij het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop een fantastische ervaring. 

Aalt de Boer raadt elke man, die van zingen houdt, aan om lid te worden van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Aalt, je bent in ons koor van harte welkom!