CMK_banner_03.jpg

Droom de dag!

foto Eléon de Haas

We droomden van een mooie uitvoering. En dat werd het vrijdagavond 15 november in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop! 'Droom de dag', een muzikale vertelling over de sage van de Groene Jager. Een verhaal vol hartstocht en geweld. Een verhaal over macht, verraad en onbereikbare liefde. Een verhaal à la Romeo en Julia. Deze (mid)zomer al twee keer opgevoerd in de Hervormde kerk in Den Ham, en nu op herhaling in Vroomshoop, dankzij de organiserende stichting MidZomerAvond Den Ham. 

Dichteres en verteller Marga Kool schreef alle teksten, die uitblinken door schoonheid en eenvoud. Een paar voorbeelden: "Droom de dag, droom de dag dat het licht het wint, als alle deuren voor ons open gaan. Droom de tijd, droom de tijd dat geluk begint, de tijd dat wij samen in het zonlicht staan". En ook: "De midzomerdag, de nacht komt langszij. Dan drijven de oude verhalen voorbij. Ik droom mij in de tijd terug, daar bij de Groene Jagerbrug. In dit prachtige land van jou en van mij, dit prachtige land van jou en van mij". 

Foto Gerda van der VeenDe artistieke leiding was uiteraard in handen van onze dirigent en pianist Gezinus Veldman, die niet alleen ons mannenkoor onder zijn hoede had, maar ook een jeugdkoor, voornamelijk gevuld met (klein)kinderen van onze leden. Onze koorsolist Albert Wessels vertolkte de rol van Joncker Arent en ons koorlid Zweitze Hofman speelde de roofridder Evert van Essen. Auke Koops van 't Jagt nam de Bisschop van Utrecht voor zijn rekening, en de zingende zussen Rianne Seigers-Bosch en Erika Lambers-Bosch die van Gisela en Jolanda. Jeroen Ardesch begeleidde op zijn trombone.

Als mannenkoor zijn we blij dat we naast onze gebruikelijke concerten ook aan dit soort bijzondere uitvoeringen mogen meewerken. En er staat ons de komende tijd nog meer moois te wachten: Twee kerstconcerten in Den Ham (13 december) en Vriezenveen (14 december) samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor (130 dames!), daarna op 18 januari ons Nieuwjaarsconcert in Den Ham (samen met een bijzonder goede slagwerkgroep uit Ommen), en vervolgens ook nog twee keer De Winterkraaien (6 en 7 februari), ook al zo'n bijzonder project waaraan we straks 18x hebben meegewerkt. Zingen bij het Chr. Mannenkoor Vroomshoop is als een droom ;-) 

Foto 1: Eléon de Haas
Foto 2: Gerda van der Veen